Merhabalar
Yanlış bilgiler paylaştığınıza inanıyorum .
Local ip ile izole local network arasında dünya kadar fark mevcut.
xxx local ip adresi oluşturup switch üzerindeki tüm portlar üzerinden bu local ip adreslerine erişim var ise evet doğrudur güvenlik bir yere kadardır.
Lakin gerçek bir izole local network ile hacklenebilme ihtimalinin varlığını bile varsaymıyorum.
O yüzden bilgi verirken kaos ortamıyla konu açmak yerine , açık bilgisi vererek ilerlemenizi doğru buluyorum. Zaten reklam kokan bir konu açıkçası.
https://prnt.sc/qXxr0x3YpTD8
Gerçek izole yapıda local network kullanan hiç bir firmanın endişelenmesine gerek yoktur. Bu tür sistemlerde bir çok sanal sunucunun barındığı sistemde ana makine ip adreslerinin local yapıda olması zaten gerekli ve önemlidir.
Proxmox , solusvm , vmware veya farklı bir sanallaştırma teknolojisi , hiç fark etmez. Önemli verilerinizin her zaman dışarıya kapatılmasını öneriyorum.
Local ağınızı düzgün bir ağ yöneticisi ile yapılandırmanız durumunda korkmanız gereken bir durum yoktur.
İyi Çalışmalar
Merhaba, dilediğinize inanmakta özgürsünüz. Reklam kokandan kastınız nedir, amacınzı tam anlayamadım. Konunun hiçbir yerinde reklam yok kaldı ki Backup tarafını da tam anlamıyla ticari olarak yaptığımızı düşünmeyin.
Local network nedir biliyoruz, ve sızıntının ESXi IP'si üzerinden olmadığını, muhtemel VMWare tool üzerinden olduğunu düşünüyoruz, çoğu CVE'de de bu yer alıyor.
Umarım başınıza gelerek bu durumu tecrübe etmezsiniz keza kimsenin başına böyle bir durum gelsin istemeyiz.
Konuda sizlere bir şey açıklama mecburiyetim yok, ben bunu herkes görsün; kendi çapında önlem alsın diye paylaşıyorum. Sizin amacınız neden toplumun içini rahatlatmak onu pek anlayamadım.
Teşekkürler.