Sezar6699 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonunda anlaşabildiğimiz noktaya geldik, son cümlenizle beraber konuyu birleştirmek istiyorum.

Eğer Kuvâ-yi Milliye olan Hamas ve Gazze tamamen ortadan kaldırılırsa geçmişte atalarımızın da Anadolu'yı işgal etmesi gibi toprak sahibi fethedenindir. (Atalarımız zulmetmedi!)

Hamas bir vatan savunması yapıyor kazanabilir veya kaybedebilir ama bu onları terörist yapmıyor demek istediğim bu. Eğer Hamas bir destek alamazsa İsrail Hamas'ı yok edecektir ve Gazze'yi ele geçirecektir, bundan sonra peki İsrail duracak mı? pek sanmıyorum, konuda başka birine verdiğim cevapta bkz neden engel olunması gerektiğini özet olarak anlattım. Ben demiyorum ki Türk askeri arap çöllerinde ölsün, bu gün ki dünyada artık kılıçlar değil nükleerle konuşuyor.

Tüm dünyaya Hamas terör örgütüdür dersek onları kimse desteklemez ama gerçekleri dile getirirsek dünya buna engel olabilir. Bu gün Fransa bile Filistinlileri destekliyor, İngiltere İsrail'e ambargo uyguluyor demek ki dünyada da bir tepki var ve kimin hangi safta yer alacağını bilemeyiz, bizim safımız bu günden Türkiye'nin geleceğinin yanında olmalı, hem beka hem vicdan açısından.
Sizinle aynı konuda değiliz maalesef. Söylediğim gibi tarih severim.

Anadolu Türkler tarafından İşgal edilmedi (1071 i kast ediyorsunuz sanırım) Anadolu coğrafyası su üstüne çıktığından bu yana TÜRK yurdudur. Farklı zamanlarda Roma (kurucuları Türk) Pers (iran) tarafından işgal edilmiş olsa da yerel halk Türktür. (Çanakkalede Truva, Aydın bölgesinde Likya, İç anadolu da Luviler, Sümerler)

Hamas Terör örgütüdür ve hiç bir suretle yanında yer alınmamalıdır (Ülke çıkarları açısından). Bir terör örgütünü Kuvai-Milliye ile kıyaslamak tarih bilgisinden yoksun kişilerin söyleyebileceği bir şeydir.

İsrail biyolojik açıdan Ülkemizi işgal edemez. O konuda hiç düşünceniz olmasın. Nüfusu farklı ülkeleri feth etmeye yeterli değil. Ancak Ticari, ekonomik olarak boyunduruk altına alabilir. Bunun için Arap seviciliğini kenara bırakıp, Uluslar arası düzeyde söz sahibi bir ülke olmaya yönelik yatırımlar yapmalıyız.

Terör örgütleri ülkelerin iç yapısını bozmak için iç veya dış dinamikler tarafından kullanılır. Bu terör örgütleri yardım almazlar ise kendiliğinden dağılırlar. Eğer bir terör örgütü uzun süre varlığını sürdürüyorsa arkasında destekçileri daha doğrusu çıkarı olan kişiler vardır. (İstisnasız tüm terör örgütlerini söylüyorum)

Bizim devlet olarak safımız belli olmalı, o da muasır medeniyet safıdır. Farklı ülkeleri işgal edecek planımız ve gücümüz yok ise yapabileceğimiz kendi gücümüzü arttırmaktır. (ekonomik, medeniyet) Yoksa, kendi içimizde çöküşe gideriz.

İyi forumlar.