söyledikleriniz doğru. İşgal için uluslar arası arenada haklı gerekçeler uydurulur. Bunu işgalci güçler her zaman yapmıştır. bakın haritaya 1967 ye kadar ne kadar yol almış israil. Sonrasında neden bu kadar hızlı gidemediler.
Çünkü filistin devlet başkanı Yaser Arafat uzlaşmacı bir politka izleyince İsrail uluslararası destek bulamıyordu. sonrasında Yaser Arafatın ortadan kaldırılması ile İsrailin istediği ortam oluştu. Böylece Filistin tarafından tacizler yapıldıkça İsrail kamoyu desteği kazandı.
Zamanında İsrail tarafından desteklenen hamas gazzeyi ele geçirince israil planını devreye aldı. 7 ekim terör saldırısı ile israil haklı gerekçeyi elde ederek işgale başladı. Aradan geçen (1967) zamanda israil ülkeler düzeyinde iyi lobi yaptı.
Şimdi İsrailin Gazzeyi işgal etmesini kim engelleyecek?
İyi forumlar.
Dip not: Hz. Yakuptan önce o bölge (vadedilen topraklar) yerel halka aitti ve Onun soyundan gelenler yerel halkı katlederek ele geçirdiler.
Sonunda anlaşabildiğimiz noktaya geldik, son cümlenizle beraber konuyu birleştirmek istiyorum.
Eğer Kuvâ-yi Milliye olan Hamas ve Gazze tamamen ortadan kaldırılırsa geçmişte atalarımızın da Anadolu'yı işgal etmesi gibi toprak sahibi fethedenindir. (Atalarımız zulmetmedi!)
Hamas bir vatan savunması yapıyor kazanabilir veya kaybedebilir ama bu onları terörist yapmıyor demek istediğim bu. Eğer Hamas bir destek alamazsa İsrail Hamas'ı yok edecektir ve Gazze'yi ele geçirecektir, bundan sonra peki İsrail duracak mı? pek sanmıyorum, konuda başka birine verdiğim cevapta
bkz neden engel olunması gerektiğini özet olarak anlattım. Ben demiyorum ki Türk askeri arap çöllerinde ölsün, bu gün ki dünyada artık kılıçlar değil nükleerle konuşuyor.
Tüm dünyaya Hamas terör örgütüdür dersek onları kimse desteklemez ama gerçekleri dile getirirsek dünya buna engel olabilir. Bu gün Fransa bile Filistinlileri destekliyor, İngiltere İsrail'e ambargo uyguluyor demek ki dünyada da bir tepki var ve kimin hangi safta yer alacağını bilemeyiz, bizim safımız bu günden Türkiye'nin geleceğinin yanında olmalı, hem beka hem vicdan açısından.