Evet objektif değilim. Türkiye Cumhuriyeti tarafındayım.
Ve, bahsettiğim konunun çok alalası var, sadece o alakayı kurmak istemiyorsunuz ya da anlamıyorsunuz gibi geliyor. dilerseniz daha detaylı anlatabilirim.
İlgili bölgenin Hz. Yakup (İsrail) dönemine kadar tarihini okudum. Yani son 70 yılı çerez gibi kalıyor.
Hamasın yaptığı vatan savunması değil, Gazzenin işgalini hızlandırmasıdır.
Ömrünüz yeterse yıllar sonra gazze diye bir yer kalmayacağını da görebilirsiniz belki.
iyi forumlar.
Hamas'ın yaptığının Gazze'nin işgalini hızlandırmak olarak nitelendiriyorsunuz fakat bu onu yine terör örgütü yapmaz.
Yakup Peygamber'in sizin de bildiğiniz adıyla İsrail Peygamber'in 11 oğlu vardır, Yahudilerin bu 11 oğulun soyundan geldiğine inanılır.
Gerçek Filistin halkı Yakup Peygamber'in 11 oğlunun soyundan gelen halktır, bu gün ki toprakların sahibi olduğunu iddia eden yahudiler Rusya'nın sürgünü sonrası Avrupa'ya dağılmış yahudi toplumudur.
Siyonizm toplantısı sonucu bu gün ki Kudüs topraklarında İsrail devleti kurulması için anlaşıldı, bunun için yıllarda hazırlık yapıldı, oraya gelen halk
Avrupalı Yahudilerdir.
Eğer hamas bu gün ve geçmişte karşılık vermeseydi zaten Gazze diye bir yer olmayacaktı. Siz bana diyorsunuz ki direndikçe toprak kaybedecekler
"Alıntı: Hamasın yaptığı vatan savunması değil, Gazzenin işgalini hızlandırmasıdır. ",
size örnek olarak şu haritayı veriyorum:
Sizce direnmeselerdi ve savaşmasalardı ilk haritadaki topraklara mı sahip olacaklardı, tabii ki hayır. Görüş açınızı değiştirin.