Merhaba,
2022 yıllarında daha önce gerçekleşmiş bir açığın bir yenisi tekrar gündeme geldi.
ESXi sunucunuz local de olsa, açıkdan etkilenirsiniz. Bağlanma protocolü IP üzerinden değil, lütfen Local ESXi kullanıyorsunuz diye rahat olmayın.
Önerebileceğim tek şey, yedekleme almak. Başka hiçbir yöntem şu anda keşfedilmiş gibi gözükmüyor.
30 Temmuzda gelen bir update var, onu uygulayın. Bir çözümü olmayabilir, kesin birşey söyleyemiyoruz. Updatelerini almış bir sunucu dün sabah 9.00 sularında gitti.
Konu biraz aceleye geldi, herkese destek olmaya çalışıyorum. Çözümü bulabildiğimiz de var bulamadığımız da var.
Mümkün ise ESXi 8 sürümünü kullanın, 8 de etkileniyor fakat bir nebze koruma sağlıyor olabilir keşfedebilmiş değiliz.
Backup almanızı şiddetle öneriyorum, bu sefer durum ciddi. Eskisi gibi tool'lar ile sunucularınızı kurtaramazsınız.
50.000$ fidye istiyor.
Konuyu müsait olduğumda düzenleyeceğim, bilginiz olması açısından açtım.
Teşekkürler.
Backup için biz (olfe.net.tr) de destek olabiliriz, kendi backup ünitelerinizi de kullanabilirsiniz; veya konu altına backup hizmeti sağlayan firmalar yazar ise onlardan da destek alabilirsiniz.
Mümkün olduğunca VMware'den uzak durun, crack hiçbir şey olmasa da.