hocam selamlar,
Bilgi verebilir misiniz ?
Merhabalar,
Örnek ürün tisort olsun.
İmalatı kendiniz yapacaksanız uğraş gerektiren aşamaları vardır.
Modeliniz nasıl olmalı ? Kumaş tercihiniz ne olmalı ? Satışı hızlı model hangisidir, en çok tercih edilen kalıp hangisidir ? bunu öncelikle planlarsınız. Kağıt üzerinde ufak çaplı bir maliyet çıkarırsınız daha sonra numune aşamasına geçerseniz. Numune hazırlandıktan sonra seri üretime geçersiniz. Şimdi ince ayrıntısına kadar yazmam inanın bir çok zamanımı alır.
Kumaş genelde 30/1 penye 'den üretilir. Bunun rejenere (
en düşük) kalitesi de vardır. Sıfırdan kendiniz yaratacaksanız öncelikle bir modelist bulup kalıp çıkarmanız lazım. 1 Baz kalıp şuan 1.500 tl, serileme de 800 tl 2.300 tl sadece kalıp için ücret verirsiniz. Kumaş alırsınız. Numune çıkarmak için konfeksiyona 250 tl gibi bir ücret verirsiniz. geldiniz, gittiniz hep bir maliyettir. 1 kg Kumaş alırsınız numune için oda 250 tldir. Yani demem o ki eğereğer 250-300 adet tisort alacaksanız imalatını yapmayı düşünmeyin.
İmalatçı sürümden ve rpt'den kazanır. 1 Kalıbını çıkarmıştır sürekli onu kullanıyordur, konfeksiyonu vardır numune ücreti vermiyordur v.s
1 KG kumaş şuan 7 USD yani 231 tl ve 1 KG kumaştan 4 tane ürün meydana gelir. Genelde 200-250 Gr arası bir şey olur tisort,
1 tisort'ün konfeksiyon ücreti ortalama 40 tl'dir.
Baskılı bir ürün istiyorsanız 1 baskı ortalama 20-30 tl arasıdır.
aksesuar; Jelatin, sallantı kartı, barkodu poşeti falan derken 3-4 tl de ona eklersiniz.
Kumaş; 57,75
Konfeksiyon 40,00
Aksesuar; 4,00
Baskısız bir ürünün maliyeti ortalama; 101,75 TL para tutuyor. Bunu her firma farklı çıkarır, kimisi hazır kalıbının ücretini de birim fiyatına ekler, kargo ücretini de ekler.
Ben üretim yaparsam benim rakamım; 145 TL olur