Muhammet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
askerde atış talimlerinde 5-1 yapan uzman vardı hocam ve bunlar doğu görevi yapacak kişilerdi sizi çok iyi anlıyorum ayrıca bu kişiler uzman eğitimlerinden geçen kişilerdi polis eğitimlerini bilemediğim için bir şey diyemiyorum tabii ülkemizin polisi askerli bizler için çok kıymetli ama dediğiniz gibi eğitim tam bile olsa tecrübe yok veya eğitim yetersiz
Hocam uzman çavuşlardan veya sözleşmeli erlerden bahsetmiyorum. Onların çoğu da aynı şekilde yeterli eğitimi almıyor. Allah aşkına 5 ayda ne kadar eğitim verip pratik yaptırabiliriz? Çoğu zamanında cephede birebir tecrübe ederek öğrendi. Mesele keşke sadece hedefi vurmak olsa.

Polislikte; insan psikolojisini, silahsız birine müdahaleyi (genelde çullanırlar üstüne), silahlı birine müdahaleyi, her şeyden önemlisi yeterince pratikleri yok. Konu uzasın diye yazmıyorum bunları. Dilerim ki sistematik adım adım ilerleyen ve tehlikeye göre hareket eden bir yapıya bürünür. Vatandaşı olduğum bu ülkede her alanda personelin üst kalitede olmasını isterim.