SAMATO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çevremde teknik destek sağlamaktayım e-ticaret alanında yardımcı oluyorum bazı kişilere
instagramın gitmesi işleri yok etti
@Jorphy; hocamız konuyu çok daha iyi anlatır kısmet olursa hala aklımda eğitimini almak
çok teşekkür ederim etiketiniz için, eğitim için de ulaşın bana tam olarak tatmin edecek şekilde fiyatta yardımcı olacağım size diyerek sözümü vereyim.

öncelikle 25-50K arası hikaye gören sayfalar şu an maksimum 5-7 bin arasında değişiyor, tam olarak eskisine nazaran takipçiye gösterim oranı 4-5 kat kadar düştü.
bu da Türkiye kitleli sayfaların bu saatten sonra Instagram engeli kaldırılsa bile sayfalarınızın algoritma tarafından shadowbanlı olarak görülebileceğine işarettir.

bu ne demek?

örnekle anlatayım;

Merve'nin bir sayfası var, Merve'nin hikayeleri ortalama olarak günlük 50-75 bin arası gösterim alırken engel kalkması sonrası 15-20 bin civarında olacaktır ilk 1 ay boyunca.
Merve'nin sayfası fotoğraf üzerine kurulu ve her fotoğraf eğer stabil olarak takipçiden gösterim 50 bin, keşfetten alınan erişim ise 200 bin olarak varsayıldığı durumda engel kalkış sonrası keşfet erişimi 25-40 bin civarında olacaktır.

keşfetler tamamen etkilenecektir, şu an tüm Türkiye özelinde olan sayfalar algoritmada shadowbanlı gözükecektir.

bu süre zarfında VPN veya benzeri yan uygulamalarla PAYLAŞIM YAPMAYIN.