Bir projemde api kullandığımdan ve sürekli bir yerlerde sıkıntı çıktığından ilk defa pure php ile yazdığım temamda test sistemi kurma ihtiyacı duydum. Amacım apideki fonksiyonları belli aralarla ya da admin panelimdeki butona tıklandığında çalıştırarak hatalı yerleri tespit etmek istiyorum. Bunun için en yaygın yöntem PHPUnit kütüphanesi sanırım ama kurulumda bazı sorunlarla karşılaştım.

- Öncelikle kurarken sürüm hatası alıyorum phpunit 11 kurmaya çalışıyorum hosting sürümüm php8.2 ama bazı kütüphanelerde php8.2 uyumlu değil diye hata veriyor, aslında sunucum zaten php8.2 ve çalışmasında sorun yaşamıyorum büyük ihtimalle eski kütüphane olmalarından kaynaklı, bunları ignore olarak composer update yaptığımda da lock dosyasını güncelleyemiyorum bunu nasıl çöerim
- Test dosyalarımın sunucuya yüklenmesi güvenlik için fark ediyor mu bunun için production olarak dosyaları ayırıp o şekilde mi hostinge yüklemem lazım yoksa hepsini beraber yüklesem de olur mu
- Test dosyalarını ana dizinde tests diye klasör açıp kullanmam mı daha mantıklı olur yoksa src içinde her api ın kendi klasörü var o klasörlerin içine ayrı ayrı mı tests diye klasör açmalıyım

bunlar dışında ek öneriniz varsa o da iyi olur ilk defa phpunit kullanıcam nelere dikkat etmeliyim