ben 10 yıldır 1 defa yaşamadım şu dediğinizi.
Senin deneyimin olumlu olmuş, bu güzel. Ancak herkes aynı şansa sahip olmayabiliyor. Özellikle yüksek trafik alan veya saldırı riski taşıyan sitelerde bu tür sorunlar daha sık yaşanabiliyor. Herkesin deneyimi farklı olabilir, bu yüzden genel durumu göz önünde bulundurmak önemli.
Bu dediğiniz çoğu doğru olabilir ama WordPress ile her geçen gün daha iyi çalışmakta ve stabil olmakta. Başlarda can sıkan hatalar buglar oluyordu günümüzde bu oran oldukça düşük ve Cloudflare önbellekeme ile siteniz normalden daha hızlı yüklenebilir. Cloudflare proxy modunu aktif et kullan olayından bahsetmiyorum sitenize göre Cloudflare kuralları oluşturmanız gerek.
Aynen öyle, doğru kurallar ve ayarlamalarla CloudFlare gerçekten çok faydalı oluyor. Ancak, ani trafik dalgaları ve DDoS saldırıları gibi beklenmedik durumlar için hazırlıklı olmak gerekiyor. Ücretli planlar bu tür durumlarda daha iyi koruma ve performans sunuyor, bunu da dikkate almak lazım.
Hiçbir alakası yok hocam.
Aksine trafik maliyetinizi düşürür ve en yakın sunuculardan çıkış yapacağı için daha hızlı çalışır.
Genel olarak doğru, CloudFlare trafiği optimize ediyor ve maliyetleri düşürüyor. Ancak ani trafik dalgaları veya DDoS saldırıları gibi ekstrem durumlarda, ücretsiz planlar yetersiz kalabiliyor ve erişim sorunları yaşanabiliyor. Bu tür durumları da göz önünde bulundurmak önemli.
Firmanın sağladığını iddia ettiği bütün avantajların tersini iddia etmişsiniz. Bana çok mantıklı gelmedi.
CloudFlare'in sağladığı avantajları inkar etmiyorum. Ancak, her hizmetin bazı sınırlamaları var. Özellikle ücretsiz planlarda, ani trafik dalgaları ve DDoS saldırıları gibi durumlarda performans sorunları yaşanabiliyor. Bu, CloudFlare'in kötü olduğu anlamına gelmez, sadece bazı durumlarda dikkatli olunması gerektiğini gösterir.
Merhaba,
Doğru ayarlamalar ile bu dediklerinzin aksine daha hızlı ve stabil olmaktadır bu alanda ihtiyacı olanlara hizmet sağlıyoruz
Doğru ayarlamalar yapıldığında CloudFlare gerçekten çok faydalı olabilir. Ama ani trafik dalgaları ve DDoS saldırıları gibi beklenmedik durumlar için her zaman bir risk var. Bu tür durumlar için yedek planlar oluşturmak ve gerektiğinde ücretli hizmetleri değerlendirmek mantıklı olabilir.
Tam tersi cloudflare kullanmayarak sitenize gelecek saldırılarla, saçma sapan bot trafiğiyle cebelleşerek daha fazla kayıp yaşama ihtimaliniz var.
Ayrıca cloudflare ile ücretsiz cdn hizmeti kullanıyorsunuz google açısından cdn kullanımı tavsiye edilmektedir. Özetle yazdıklarınızın teknik olarak bir geçerliliği yok.
Doğru, Cloudflare kullanmak birçok avantaj sağlıyor ve saldırılara karşı koruma sağlıyor. Ancak, ücretsiz planda DDoS gibi büyük saldırılarda bazı kısıtlamalar olabiliyor. CDN kullanımı kesinlikle faydalı, ama ani trafik dalgalarında yaşanabilecek erişim sorunları da gerçek. Ücretli planlar bu konuda daha fazla güvenlik ve performans sunuyor.
CloudFlare bu anlattığınız gibi sorunlara yol açacak bir sistem değil. Sunucu yükünüzü aşırı derecede hafifletir. Ücretsiz plan ile ücretli planlar arasındaki en bariz fark; ücretli planlarda güvenlik yapılandırma seçeneklerinin fazlalığıdır. Sizin ani artan trafiğinize karşı CloudFlare bu siteye fazla kişi geliyor ben en iyisi hakkı neyse o kadar ziyaretçi vereyim demez

Yaklaşık 40 domainim barınıyor CloudFlare'da bir tane bile böyle bir şikayet almadım.
Cloudflare genel olarak sunucu yükünü hafifletiyor, doğru. Ancak ücretsiz planda bazı güvenlik yapılandırmalarının eksik olması ve ani trafik artışlarında yaşanabilecek olası sorunlar göz önünde bulundurulmalı. 40 domainde sorun yaşamamış olman güzel bir deneyim, ancak bazı kullanıcılar farklı deneyimler yaşayabiliyor.
Sık sık network taraflı yurt dışı çıkışlarda kesintiler yaşıyor iseniz evet cloudflare ile doğal olarak mağdur olursunuz. Ancak senaryo farklı ise, verimerkezi taraflı kesintiler minimal ise, saldırı alıyor iseniz, ücretli çözüm için ek bütçeniz yok ise, cloudflare free sürüm kısmi olarak işinizi görür. Sadece dns only olarak / dns sunucusu olarak bile kullanılabilir.
Evet, network kesintileri ve yurt dışı çıkışlardaki sorunlar Cloudflare'in performansını etkileyebilir. Eğer ek bütçe yoksa ve ücretsiz plan kullanılıyorsa, dikkatli olmakta fayda var. DNS only veya DNS sunucusu olarak kullanmak da bir seçenek olabilir.
https://blog.cloudflare.com/benchmar...rk-performance
Chatgpt kullanarak zararlarını bulmaya çalışmışsınız ancak bunların hiçbirisi gerçekçi değil. Cloudflare blogunu takip etmenizi öneririm. Özellikle yukarıdaki içeriği okumalısınız. Hiçkimsenin fark edemeyeceği gecikme süreleri sunuyorlar. Cloudflare olmasaydı ücretsiz stresser siteleriyle herkesin sitesi istendiği kadar kapalı tutulabilirdi. Rakibi yok denilebilir.
Cloudflare kullanmadığınızda sunucu adresiniz açığa çıkıyor. Saldırgan hiçbir filtre olmadan sunucunuza saldırıyor. Saldırı sonunda sunucu sağlayıcınız kaynak kullanımı nedeniyle erişimi kesiyor. (En iyi sağlayıcının bile yapacağı bu)
Cloudflare yavaşlatmaktan çok sitenizi hızlandırıyor ve koruyor. Özellikle geliştirdikleri Captcha ücretsiz ve kullanıcı dostu.
Sayısız güzel özelliği ücretsiz sunuyorlar. Ücretsiz katmanda yıllardır 1 kez bile gecikme sorunu yaşamadım. Cloudflare'da güncelleme nedeniyle panele erişim sorunları oldu ama reverse proxy hizmetinde hiç sorun yaşamadım.
https://robindev.substack.com/p/clou...wn-our-website
Bu olay haricinde sorun yaşayan kimseyle karşılaşmadım. Muhtemelen sorun yaşıyor dedikleriniz kendi sunucu sorunlarından Cloudflare'ı sorumlu tutuyordur.
Cloudflare'in sunduğu birçok fayda ve özelliği kesinlikle inkar etmiyorum. Ücretsiz planın bile birçok avantajı var, özellikle güvenlik ve performans açısından. Ancak bazı kullanıcıların deneyimleri ve yaşadıkları sorunlar farklı olabiliyor. Amacım, olası risklere dikkat çekmekti. Herkesin deneyimi farklı olabilir, bu yüzden farklı bakış açılarını paylaşmak önemli.
Bahsedilen overhead'lerin hepsi sitelerin %95'inin göz ardı edebileceği şeyler.
Bir kere 1 numaralı bilgi kesinlikle yanlış, Cloudflare'den bağımsız her alan adının zaten TLD registry'sinde kayıtlı authoritative NS'leri oluyor recursive DNS sunucularından (8.8.8.8, 1.1.1.1 vs.) gelen istekleri karşılayıp ilgili DNS kayıtlarını istemciye dönmek için. Siz registrar'da NS detaylarını (örn. carl.ns.cloudflare.com, lucy.ns.cloudflare.com) güncellendiğinizde bunlar registry'e iletiliyor.
İçerik alımının yavaşlaması da tamamen site bazlı. Ben statik website generator ile kendi hostladığım CMS'ten headless olarak verip çekip statik çıktı almam, gidip bunu Cloudflare Pages'e ya da CF Tiered Caching'i aktifleştirip tamamen Edge Caching'ten istifade etmem websitemi sadece bölgesel değil global ölçekte hızlandırır.
Artı, first-ish mile'da (istemci ile Cloudflare PoP'ları arasında kısa olan mesafe), Cloudflare ile orijin sunucu arasında Request Collapsing'den istifade edip orijin sunucuya açılan bağlantı sayısını kontrol altında tutmamı sağlar, ek olarak gecikme süresini iyileştirir çoğu durumda. Ha, network tromboning durumunda (istemci ve web sitesi arasındaki trafiğin yay çizmesi) bir CDN performans kaybı yaşatabilir, eğer CDN sağlam ise bu sizin hosting firmanızın upstream mix'inin ve ara bağlantılarının adam gibi olmadığı anlamına gelir çoğu zaman. Bir diğer ihtimal de istemcinin ISP'sinin routing politikalarının saçma sapan olması olabilir (Turkcell/SoL'un DE-CIX varlığı ve trafiği lokal olarak takaslayabilir olmasına rağmen CF trafiğini İstanbul'a götürmek yerine Frankfurt'a götürmesi gibi).
Yani kısaca Turkcell/SoL kullanıyorsanız evde ya da mobilde, trafiğiniz Avrupa'yı gezip geri Türkiye'ye dönüyor. Sunucu sağlayan ISP'nin Turkcell/SoL'a singlehomed olması durumunda durum ne olur test etmedim, Cloudflare Warp'a bağlanıp herhangi bir SoL IP'sine traceroute atarsanız görmüş oluruz.
Network tromboning:
Evet, belirttiğin gibi birçok durum site bazlı ve doğru ayarlamalarla performans iyileştirilebilir. Benim vurgulamak istediğim, herkesin deneyimi ve teknik altyapısının farklı olabileceği. Özellikle Türkiye'deki ISP'lerin routing politikaları gibi durumlar performansı etkileyebiliyor. Yani, her durumda aynı performansı beklemek mümkün olmayabilir.