ygtgldsgn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız hocam ama benim için birden fazla monitörün gereksiz olduğunu düşünüyorum. İki monitörümden de çok memnunum ama biri genelde hep boşta kalıyor ya da spotify gibi programları oraya alıp bırakıyorum. Çok bir işlem yapmıyorum ve neredeyse bütün işlemlerimi tek monitörden yaptığımı fark ettim.

2k geçmek isteme sebebim ekran kartımı 2kda denemek istediğimden. Büyük ekrana geçmek istemem de film dizi rahat şekilde izlemek tabii 32inçte 2k nasıl olur deneyimlemedim. Kötü bir görüntü elde edeceksem önerinizi alabilirim hocam
siz aslında çift monıtorlerinizi de biraz yanlış kullanıyorsunuz hocam şöyleki 27inch çift monıtor masa da ortaladığınız da boyutlarından dolayı rahat bir kullanım sağlattırmaz sebebide 27inch monıtorlerin bir tanesini tam ortaya koyduğunuzda diğer 27inch'de sağ yada sola konumlandırmak istediğinizde çok dışarda kalacaktır boyutu büyük olduğu için aslında siz çoklu monıtor kullanımının tam keyfini alamamış olduğunuzu düşünüyorum iki monıtorde kullansanız 3'de kullansanız bu işin raconu tek tek ayrı monıtorler kullanıcaksanız 24inch üzeri kullanmamanız gerekir tekil olarak sebebi ortalayabileceğiniz ve sağa sola konumlandırdığınız diğer monıtorler Görüş açınızdan çok uzaklaşmaması ve çözünürlükleri net olarak alabilmenizdir bütün mesele aşağıya kendi monıtorlerimden de resim atacağım elbette şöyle bir özgürlüğünüz var ben yazılım mühendisiyim ve yönettiğim iş modellerim mevcut her monıtor de ayrı tasklar işler mevcut sürekli takip kontrol içerisindeyim benim için uzun süredir kullanım sağladığım için artık alışkanlık ve ihtiyaç durumuna geldi kolaylığından dolayı. Fakat siz dediğiniz gibi çok multi task olaylarınız yoksa tek büyük monıtor de tercih edebilirsiniz fakat buradada yine size 2k yerine büyük ekran kullancağınız için 4k bütçeniz yeter ise hem video hem film hemde sisteminizin ekran kartınızın durumuna göre bazı destekleyen oyunlar da 4k keyfine de varabilirsiniz fiyat ve bütçe kurtarırsa eğer tabi yoksa 2k'da fazlasıyla işinizi görebilir iyi forumlar dilerim.

Not: Ekranların konumu ve genişliklerine dikkatli bakarsan hepsi 24inch ve çok az daha hepsi büyük olsa ne masaya sığar nede oturduğum konumdan sağa sola doğru uzaklaşmasından ötürü düzgün bir görüş açısı oluşturur 24 bile bu işin en tepe noktasıdır 21-23 bile fazla fazla yeterli olacaktır bu tarz kullanımlar için benim masam büyüktü ve kullandığım satın aldığım modeller bu inch'de ve tepe de olsa kabul edilebilir görüş açısı oluşturduğundan dolayı bu şekil devam ettim ama 27inch monıtorleri ne çift olarak ne 3lü olarak bu tarz kullanımdan çok uzaklaşır sebebi de aşırı büyük ve konumlandırdığından görüş alanından çok uzaklaşmasından ötürü olabilir umarım anlatabilmişimdir iyi forumlar dilerim.