Coşkun Çetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben her zaman bu büyük platformu temsil ettiğim için tarafsız olmak zorundayım.
Ben bu ülkede 2003 yılında ilk hosting şirketi kuranlardan birisiyim.
Wordpress'in ne olduğunu, ne zaman ortaya çıktığını, eklentinin ne olduğunu, yazılımı, php dilini, lisans ve sözleşmelerin anlamını çok iyi bilirim.

Normalde bu eklentilerin satın alan kişiye ait siteler dışında kullanımı YASAK!
isterseniz söz konusu şirketlere R10 üzerinden mail gönderip bu durumu detaylı olarak soralım ve gelen cevapları sizlerle paylaşalım?

Uzun uzun yazmaya, kendisini haklı sanarak karşı tarafa suç yüklemeye ya da psikolojik üstünlük kurma çabalarına hiç gerek yok.
Yasak olan bir konuyu sanki tamamen legal bir olay gibi anlatmak insanlarda ters tepki yaratır.
Tabi ülkede orjinal lisansın ne olduğunu bilen çok az kişi olduğu için çok fazla kızamıyorum. Kurumlar dışında Windows yüklü bilgisayarlara ait lisansların %90'ı cracktir diye düşünüyorum..

Bu hikayelere belki dışarıdaki insanlar kanabilir fakat R10'daki kullanıcılar bilişimden kopuk insanlar değiller.

Melih söz konusu siteyi ve sistemi devir ettiğini belirtmiş. Devir alan kullanıcı ise sanırım hakkında sadece R10 içersinde onlarca şikayet olan birisi.
Eğer hukuki anlamda sorun yaşıyorsanız şikayetinizi resmi makamlara yapabilirsiniz.
Konuyu daha fazla uzatmanıza gerek yok.
Ben iki tarafında haklı olduğunu düşünmüyorum.
Bence iki tarafta hatalı..

Eğer mağdur olan kullanıcılar varsa şikayet konusu açabilirler. Moderatörler incelemelerin ardından alınacak bir aksiyon varsa gerekeni yaparlar.
İşte profesyonel bir bakış açısı. Anlatmak istediğim tamamen bu idi.

Konu sahibinin 'hocam konumuz bu değil' diyemeyeceğine eminim