Arkadaşlar bu konudan çıkaracağımız tek şey var. Herkes illegal veya etik olmayan şeyler yapıyor, kendi ayağına basılana kadar sesi çıkmıyor, ne zamanki kendiyle ilgili bir durum meydana geliyor o zaman çatışmalar başlıyor. Öncelikle ne konu sahibini @ELEMENTOR; ne de Misafir; arkadaşı tanımam etmem bu forumu 10 küsür yıldır kullanan sıradan bir vatandaşım.

Konu sahibi arkadaşın lisansı kullanıldığı için japonadam sitesi zaten haksız amaaa... gel gelelim wp rocket eklentisinin reseller lisansı YOK. Bu eklentiyi satmak istiyorsanız reseller programına dahil olup her seferinde %20 indirimle alıp satabiliyorsunuz. Yani bu durumda konu sahibi arkadaş da hiç ama hiç etik olmayan bir iş yapıyor 1 tanecik lisans ücreti ödüyor ve bunu sayısız kere satıyor resmen koskoca eklentiyi üretene ödediğinden çok daha fazla para kazanıyor.

Bu tip şeyleri etik bulmuyor ve yasaklanmasını istiyorsanız siz de etik olmayan şeyler yapmamalısınız. Coşkun bey burada bir şeyleri yasaklamaya bir başlasa forumun yarısı ticaret yapamaz hale gelir.

Örneğin generate press temasını satan herkes de aynı şekilde etik olmayan bir iş yapıyor, bir kere lisans alıyorlar sonrasında ticari kâr amacıyla satıyorlar. Halbuki adamların sözleşmelerinde açıkça belirtiliyor, ürünümü ticari amaçla dağıtamazsın diye:

https://generatepress.com/terms-usage/

Alıntı
Where the license package allows the software to be used on multiple sites the customer/license-holder may not redistribute the originally-purchased license key provided by EDGE22 Studios LTD, to other users of the license (such as clients) for commercial benefit
Bu etik olmayanlar grubuna şunları da dahil edebiliriz:

1 - Google yorum alanlar - satanlar,
2 - Eşikli Facebook veya Google hesapları ile reklam alan - satanlar,
3 - Lisanslı tema - eklentileri satış izni olmamasına rağmen alanlar - satanlar,
4 - Kanva - Semrush - OpenAI gibi sistemlerde deneme üyeliği açıp 14 günlük hesabı satanlar,
5 - Pegasus, Miles&Smiles gibi puanlar ile ucuza bilet alan - satanlar,

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler, daha nice bu şekilde iş kolu var forumda. Kimseyi yargılamak veya yönlendirmek bana düşmez ben sadece şunu anlatmak istiyorum; saygılı, etik ve legal bir çevre istiyorsanız SİZ DE öyle olmak zorundasınız.

İyi forumlar.