O zaman 5 ay önce kendi nulled sisteminizle satış yaptığınızı kabul edin.
Teknik bilmeyenler için şöyle de açıklayabilirim; kopyalamak çok zor değil.
- Ürünler sadece ilk seferinde lisans kontrol ederler daha sonrasında veritabanına bir veri yazıp onunla devam ederler. Taki güncelleme zamanına kadar
- Üsteki kod örneklerinde, ürünlerin lisanslandıktan sonra veritabanına yazdığı veri taklit edilir. Burada ki sıkıntı gerçek lisans yerine sahte yazsanız da artık kontrol etmeyecek ve ürününüz orjinal gibi çalışmaya devam edecek.
- Güncelleme sırasında lisansı kontrol edeceği için orjinal üründen güncelleme alamayacaksınız. Ve burada satın aldığınız yerin ayarladığı sunucudan güncelleme alacaksınız. Aynı şekilde demo importları içinde geçerli.
Ben tüm sisteminizi inceledim ve hakimim. Şifrelemek aşılamaz değil. Apache, ngnix gibi sistemlerin bunu okuyabildiği gibi bizde bir yolunu bulur okuruz.
Şuan siteyi devretmişsiniz, alan arkadaşın aklanması için tüm satın alma işlemlerini belgelemesi gerekiyor.
Ben R10 yerinde olsam lisans satanların hepsini kontrol eder ve o şekilde izin veririm. Benim ifşaladığım konu başkasına devroldu. Sizin bayileriniz burada satış yapıyor.
Yazılımcılara haksızlık oluyor. Ben kendi eklenti ve temalarımı geliştiriyorum. Ama R10 da bunu satamam. Adamlar BeTheme yı hiç emek vermeden bedavaya satıyor. Ben bin bir emek vericem o temayı bedavaya satmam gerekecek.
hocam şöyle göz ucuyla bakan bile iddaların ne kadar tutarsız olduğunu görecektir
siz diyorsunuz ki orijinal değil. ama konu sahibi de benim orijinal lisansım kullanılıyor diyor. hangisi doğru? (:
siz haklıysanız, konu sahibi yalancı mıdır? o haklıysa, siz mi yanlış düşünüyorsunuz acaba?
yazılımcılara haksızlık elbette bambaşka bir boyut. ama bu ilgili şirketlerin bazı strateji ve öncelikleriyle ilgili.
mesela jannah teması. aylardır istediğimiz şekilde otomasyona bağlayamadık.
çünkü adamlar dağıtım ve tanıtım stratejisi olarak, ajans paketlerine izin vermediği gibi, lisanslama sistemini de bu katılıkta yapmışlar.
o yüzden siz bir tema geliştirecekseniz, lisanslama konusundan çekinmeyin. gerekli tavsiyeler için her zaman kapım açık