Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işte bu gibi teknik tartışmaları seviyorum hakaret ve art niyet olmadığı sürece sabahlara kadar konuşabiliriz

evet bunlar 5 ay önce, benimle iletişime geçtiğin zamanlardı

öncelikle bu sistemin amacı neydi? manuel yapılan lisans doğrulamasını otomatiğe bağlamak.
elle lisans girmek zorunda olmadan, lisansın ilgili yere otomatik tanımlanması. yani otomasyon

lisans türleri neler?
1- key yani lisans kodu (perfmatters, kadence gibi ürünler)
2- otomatik aktivasyon (wp rocket, smartmag gibi ürünler)
3- api yetkilendirmesi (betheme, rank math gibi ürünler)

1: kolaydır lisansı gerekli yere yazdırmanız yeterli
2: bunda zaten hiçbirşey yapmanıza gerek yok. kurulduğu gibi lisanslanır ürün
3: yetkilendirme harici biryerden yapılması gerektiği için en zor işlem budur. çünkü olayın lisans koduyla alakası yok

yani bahsettiğiniz ürünlerin otomasyona bağlanması için mutlaka uyumluluk düzenlemesi yapmak gerekiyor

5 ay önce böyle başarılı olmuştu zaten sistem. ama bunu da gizlemek gerekiyordu. çünkü yazılımdan anlayanlar sistemi çok rahat kopyalayabilirlerdi.
1 yıla yaklaşıyor ve hala kopyalanamadığına göre, bazı tedbirler başarılı olmuş demektir

sonradan mesela envato yetkilendirmeleriyle alakalı başka bir methodu uygulamaya başladık
şimdi gidip bethemeyi incelerseniz bunu görürsünüz.

yazılımdan anladığınızda bir yere kadar okuyabilirsiniz kodları. ilerisini görebilmek için lisanslama sistemlerine hakim olmak gerekir
O zaman 5 ay önce kendi nulled sisteminizle satış yaptığınızı kabul edin.
Teknik bilmeyenler için şöyle de açıklayabilirim; kopyalamak çok zor değil.
- Ürünler sadece ilk seferinde lisans kontrol ederler daha sonrasında veritabanına bir veri yazıp onunla devam ederler. Taki güncelleme zamanına kadar
- Üsteki kod örneklerinde, ürünlerin lisanslandıktan sonra veritabanına yazdığı veri taklit edilir. Burada ki sıkıntı gerçek lisans yerine sahte yazsanız da artık kontrol etmeyecek ve ürününüz orjinal gibi çalışmaya devam edecek.
- Güncelleme sırasında lisansı kontrol edeceği için orjinal üründen güncelleme alamayacaksınız. Ve burada satın aldığınız yerin ayarladığı sunucudan güncelleme alacaksınız. Aynı şekilde demo importları içinde geçerli.

Ben tüm sisteminizi inceledim ve hakimim. Şifrelemek aşılamaz değil. Apache, ngnix gibi sistemlerin bunu okuyabildiği gibi bizde bir yolunu bulur okuruz.

Şuan siteyi devretmişsiniz, alan arkadaşın aklanması için tüm satın alma işlemlerini belgelemesi gerekiyor.

Ben R10 yerinde olsam lisans satanların hepsini kontrol eder ve o şekilde izin veririm. Benim ifşaladığım konu başkasına devroldu. Sizin bayileriniz burada satış yapıyor.

Yazılımcılara haksızlık oluyor. Ben kendi eklenti ve temalarımı geliştiriyorum. Ama R10 da bunu satamam. Adamlar BeTheme yı hiç emek vermeden bedavaya satıyor. Ben bin bir emek vericem o temayı bedavaya satmam gerekecek.