bircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz anlamıyorsunuz sanırım. Mesafeli sözleşmeler yönetmeliği diyorum. Müşterinin cayma hakkı var. İlk 14 gün içinde her hangi bir mazeret göstermeden cayma hakkını kullanır. Kabul etmezseniz tüketici hakem heyetine başvurup sizi icraya verebilir ve paşa paşa ödersiniz masraflarıyla. Denemesi bedava.

Pazar yerlerinde aktifim diyorsunuz, ne güzel. Peki madem bu tarz kötü deneyimler yaşadığınız halde neden hala bu işi yapıyorsunuz? Benim anlamadığım nokta da burası. Tavsiye etmediğiniz bir işi neden yapıyorsunuz?
Çünkü üreticiyim. Ve birşeyleri satmak zorundayım oradan buradan mal alıp satmıyoruz ve insanların zarar etmesine engel olmaya çalışıyoruz.
Bu yönetmeliği biliyorum ancak satış yapmak mecburiyetindeyim. Muz cumhuriyetinde ayakta kalmak istiyorsan kurallar böyle. Ek olarak Lütfen yorumu okuyup cevaplayın. Ben üretici olanlara satış yapmayı tavsiye ettiğimi belirttim. Ancak toptancıdan mal alıp satmanın hüsranla sonuclanacagını matematıksel olarak belirttim.
Bu saçmalıkta böyle gitmeyecek Türkiyede ki müşteriler o kadar saçmalamaya başladıkı bir üründen 3 farklı beden alıp 2 sini iade gönderiyor. 2025 de iade mevzuatı yenilenecek ve iade ücretini müşteri ödeyecek diye bir kaç söylem ve haber okudum. Ozaman piyasanın biraz rahatlayacağını düşünüyorum.
Hadi gidin bir dükkandan 1 ürün alıp ürünün anasını ağlatıp geri iade etmeye çalışın bkaalım başınıza neler gelecek hodri meydan diyorum. Bunların güçleri girişimci e ticaretle uğraşan insanlara yeter. Esnaf bu insanlara az bile yapıyor. Ailevi sorumluluklarım olmasa asla Türkiyede ki halka kesinlikle hizmet vermem. Çünkü o kadar şımatılmışlar'ki Ürününüzün anasını ağlatıp sizi tehdit ederler. İade kargo ücretine kadar ödetirler sonrada işinize gelirse diye ahkam keserler. Sonrada bu ülkenin kalkınmasını felan beklerler dış ticaretle uğraşın büyüyün felan derler. Tüketicinin hakkınıda üreticinin hakkınıda koruyan ÇOK KESKİN YASALAR ÇIKMASI LAZIM.
Eğer üretici gönderici kusurlu ürünü gönderiyorsa ağır para cezasına çarptırılması lazım. Tüm ürünler resmi olarak evraklandırılabilir şekilde görüntü yüklenerek gönderilmesi lazım. Irkçılık yapmayım diyorum ama bu 20 den fazla suriyeli ürün siparişi verip kargodan teslim almadılar. Ürünün iade hakları olduğunu dahi bilmiyorlar ve hiç kargodan almıyorlar. 20 kargo ücreti git gel 100 tl. 20 tanesi 2000 TL. O 2000 tl den 1 tl kazanmadığımız halde %20 vergisi ödüyoruz ama. Tüm dünyada büyürken Türkiye küçülüyor