bircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siz anlamıyorsunuz sanırım. Mesafeli sözleşmeler yönetmeliği diyorum. Müşterinin cayma hakkı var. İlk 14 gün içinde her hangi bir mazeret göstermeden cayma hakkını kullanır. Kabul etmezseniz tüketici hakem heyetine başvurup sizi icraya verebilir ve paşa paşa ödersiniz masraflarıyla. Denemesi bedava.

Pazar yerlerinde aktifim diyorsunuz, ne güzel. Peki madem bu tarz kötü deneyimler yaşadığınız halde neden hala bu işi yapıyorsunuz? Benim anlamadığım nokta da burası. Tavsiye etmediğiniz bir işi neden yapıyorsunuz?
burda sıkıntı şu ; trendyol kanunen iade edilemez denenleride iade edilmesine göz yumuyor.örnegin bi kadın gelip iç çamaşırı alıyor,yok artık diyeceksiniz ama bunu 10 gün giyip sonra iade eden var.ve trendyolda her zaman degil tabiki,magazanın büyüklügüne göre filan mı karar veriyor napıyor o kısmını bilmiyorum ama bi bakıyorsun bu ürünü iade alacaksın diyor.sitende bu olayı yaşasan,iadeyi kabul etmesen,kadın seni mahkemeye verse mahkeme bu ürünü iade al demez cilde temas eden ürün hastalık taşır,10 gün giyip nasıl iade edersin.

malasef bizim halkımız sıkıntılı,birisi kendisine bi hak tanıdıgında mutlaka onu kötüye kullanacak yollar buluyor,karşıyı zarar sokup kendisi bişeyleri bedava almayı güzel/dogru bişey miş gibi hareket ediyor.trendyol sana 14 gün süre tanımış,satıcı iade almam desede ben aldırırım sen rahatca alışveriişini yap,korkma,rahat ol diyor.ama sana bunu kötüye kullan demiyor...

sizin de dediginiz gibi hep olumsuz yönleri yazılmış,en büyük olumlu yönünüde ben söyliyim ; hazır alıcılar.instagramda,kendi sitenizde 3.günde satış yapmaya başlamazsınız çünkü kimse sizi bilmez,tanımaz,güvenmez,gelip sizden gözü kapalı bişeyler almaz.ama pazaryerlerinde alıcılar hazırdır,ilk günden satış yapabilirsiniz.kısacası sizin müşterinin ayagına gitmeniz,müşteri aramanız gerekmez çünkü pazaryerleri müşteriyi size getirir.diger magazalardan öne çıkarak satışı artırmayı başarmak burda biz satıcılara kalır tabi,orası ayrı