@bircan; bizim anlattığımız şey farklı senin anlattığın şey farklı.

Bizim bahsettiğimiz ne kadar sözleşme ve tüketici kanunu olursa olsun benim hijyen bandrolü ile gönderdiğim ürünü açıp, kullanıp iade edemez. Bu ürünlerin iadesi olmadığı açıkça kargoda ve alış yapılan her platformda belirtilir. Bunu Trendyol'da kendisi sitesinde belirtmesine rağmen müşteri iadesini alıyor. Bunu kendi sitenizden sattığınız anda isterse size geri yollasın, kabul etmediğinizde istediği yere şikayet etsin. Hiçbir şey yapamaz.

Diğer konu ise benim düzgün paketleyerek gönderdiğim ürünü bana geri iade ederken kırılmış ya da tekrar satışı mümkün olmayacak şekilde hasarlı gönderdiyse kargoya tutturuyorsun zabıtını ve kabul etmiyorsun. Yine aynı şekilde istediği yere şikayet etsin. Elimde benim bu ürünü ona nasıl gönderdiğim ve bana geri nasıl geldiği varken kendi sitemde iadesini yapmam. Ama olay pazaryerinde olunca maalesef iadeleri yapılıyor.

Burada bahsettiğimiz aslında birincisi iadesi mümkün olmayan ürün, ikincisi ise iadesi mümkün olan keyfi iadeye gönderilmiş ama yeniden satışı mümkün olmayacak şekilde eline geçmiş ürün oluyor. Bunların harici kendi sitende satış yaptığında elbette iade geldiyse kabul etmek zorundasın. Pazaryeri ya da site fark etmiyor. Tüketicinin sahip olduğu haklar oluyor. Ama yukarıda bahsettiğim durumlarda kendi sitenizde kendi maddiyatınızı koruyabiliyorken, pazaryerlerinde maalesef cebinizi koruyamıyorsunuz.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama size en basit örnek ileteyim. Trendyol'da müşteriniz size usulsüz iade yaptı. Siz bu ürünün iadesi mümkün değil dediniz. Gerekli belgeleri Trendyol'a gönderdiniz. Trendyol kabul etti diyelim. Ama iadeyi gönderdiniz geri ve müşteri kabul etmedi. Ne oluyor biliyor musunuz? Süreç uzuyor ve Trendyol sizden ürünü toplam 3 defa kargoya vererek göndermenizi istiyor. Ürün 3 defa geri döndüğünde iade geçersiz sayılıyor ve ürün sizde kalarak satış gerçekleşmiş oluyor. Çok güzel değil mi? Ama ürün zaten bir daha satışı mümkün olmadığı için iade kabul edilmiyor, yani çöp. Kaldı ki tamam satışımızı yaptık paramızı aldık. Arada toplam 3 sefer iade kargo gidiş geliş yani 6 sefer ve bir defa ilk sipariş gönderim ve geri dönüşü ile 8 defa kargo ücreti çıkıyor. Bunu kim ödüyor biliyor musunuz? Satıcı ödüyor.

Senin sonuna kadar haklı olduğun bir konu bile olsa göz göre göre kazancınızı kargo ücretine vermenize göz yumuyorlar ve hiçbir şey yapmıyorlar. Sonunda ürün komisyonu %20, ürün faturası %20, üstüne 8 defa git gel kargo nereden baksanız ortalama 500₺ tutsa, ne anladım bu işten? Nerede satıcının hakkı?

Satış yapıyor musunuz bilemiyorum ama içinde olan kişiler gerçekten negatif yönlerinin çok ağır bastığı bilir. Başına gelmeyen pek anlayamaz. O yüzden keyfi iade diyoruz. Çünkü ne olursa olsun usulsüz ya da usulünde her şekilde o müşterinin iade talebi onaylanıyor.

Avantajlarından bahsetmemiş kimse demişsiniz. Evet haklısınız. Kendi üretimini yaptığınız kimsede olmayan ya da pazaryerlerinde satışı olmayan ürünleri yurt dışından bulup getirerek satarsanız çok güzel müşteri kitlesine sahiptir. Çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Kısa sürede satış hedeflerinize ulaşabilirsiniz. İstediğiniz ciroları yakalayabilirsiniz.