Şirketinizin ismi adınız soyadınız olacak. VKN ezberlemek zorunda değilsiniz TC kimlik numaranız da aynı işlevi görüyor.
Şahıs şirketi için banka hesabı açmak zorunda değilsiniz ama isterseniz tabi açabiliyorsunuz.
Ben sadece bir hesap belirledim kendime ödemeleri oraya alıyorum ama ticari hesap değil. Yıllık vergi dönemi gelince kestiğiniz faturaların tamamının hesaba girişinin dökümünü istiyorlar bu yüzden bir hesabı işlerim için ayrı kullanıyorum.
Tüm bankalar zaten şirket olduğunuzu biliyor olacak ama tabi ticari hesap olarak görüp teklif sunarlar mı bilmiyorum. Beni başka bir banka esnaflara özel teklif için aramıştı buradan yola çıkarak söylüyorum tabi.
Marketlerde vs. kurumsal kayıt oluşturun fatura isteyin. Fatura sizin adınıza kesildiği sürece kartın kimin adına olduğu önemli değil.
Faturasız işlemlerde kart bilgileri sizin adınıza olmalı mı bilmiyorum ben her türlü yolluyorum muhasebeye o işliyor veya işlemiyor.
İade etmek isteyeceğiniz ürün olursa iade faturası istenebilir vs. onlar da aklınızda bulunsun.
En önemlisi kendinize yemek kartı çıkartın