Bence hiçbiri. Biz de 2-3 sene ideasoft kullandık ama o kadar para yıllık verileceğine,
Opencart der geçerim. Kendiniz istediğiniz gibi özelleştirirsiniz. Yıllık vereceğiniz parayı burada birçok geliştirmeye yapabilirsiniz.
Yazılım kodları da sizin olur tüm kodlar da sizde olur.
Şunu belirtmek istiyorum, ben bir kaç yıldır yukarıda bahsedilen e-ticaret firmalarından birini kullanıyorum ve ben de opensource uygulamalar ile ideasoft veya benzerleri gibi özel yazılımlar arasında kalmıştım ve günün sonunda ideasoft'u seçtim. (İdeasoftu önermiyorum bu arada)
Sebebi ise şu şekilde;
Eğer bu işlerden çok anlamıyorsanız veya anlıyor olsanız bile tam zamanlı ayıracak vaktiniz yoksa, Wordpress plugini olan woocomerce veya opencart gibi açık kaynaklı yazılımlara yönelmenizi kesinlikle tavsiye etmem.
Bir kere oralarda kurulum için çok vakit harcayacaksınız ya da bunu birisine ücretle yaptıracaksınız.
Masraf kalemi 1
Sonrasında bu yazılımlarda da birisine tema/tasarım yaptırtmak istiyorsanız yine yukarıda yazan paralara yakın paralar ve hatta kişisine göre daha yüksek miktarlar ödemeniz gerekecek.
Masraf Kalemi 2 (veya anlıyorsanız siz yaparsınız ancak yine zaman)
Bu ücretli servislerde verilen bir çok özelliği sitenize ekletebilmek için ya pro versiyon eklentiler almanız ya da kimi zaman custom scriptler yazdırmanız gerekecek.
Masraf kalemi 3 (ilk madde anahtar teslim bir hizmette dahil olabilir, böylece bu masraf olmaktan çıkabilir ancak ileri zamanlarda özel bir ihtiyacınız olduğunda bu yine gerekecek, bu da konuyu bir sonraki maddeye getiriyor)
Bu ve benzeri hizmetleri yazılımcılardan alırken, bir yazılımcıyla nasıl çalışılacağını bilmek çok önemlidir. Yazıcılmcı sizin zamanınızı yiyebilir, fazla ücret isteyebilir, farklı şekillerde sizi tatmin etmeyebilir. En büyük problem, bir yazılımcıdan özel bir hizmet aldığınızda ve o hizmete/özelliğe bağlı bir problem yaşandığında veya ekleme/geliştirme yapılması gerektiğinde yine aynı yazılımcıyla çalışmanız gerekecek çünkü bir çok freelance yazılımcı başkasının yazdığı kod ile uğraşmak istemeyecek. Buda sizi çoğu zaman tek bir adama bağlı kılacak ve belki de onun belirlediği fiyat dayatmasına boyun eğmeniz gerekecek. Bu sektörde genel bir problemdir. Eğer yazılımcılarla, freelance çalışanlarla nasıl çalışacağınızı bilmiyorsanız bu iş baştan sonra bir kıyamet senaryosuna dönüşebilir ve başta özel tam paket bir e-ticaret firmalasına ödeyeceğiniz miktarın çok çok üstüne çıkabilirsiniz.
MASRAF KALEMİ 3
Aklıma gelenler şimdilik bunlar ancak farklı senaryolarla masraf kalemleri çok fazla artabilir.
Ben yukarıdaki düşüncelerimden dolayı, bu işten anlıyor olmama rağmen özel e-ticaret yazılımı tercih ettim. Kesinlikle bu yazıdan ideasoft'u önerdiğim anlamı çıkarılmamalı, ben onu kullandığım için sadece belirttim.
İdeasoft ile ilgili fikirlerim nötr. Çok fazla olumsuz durum yaşamadık, çok olumlu şeylerde yaşamadık, şu anda işimizi görüyor. Size tavsiyem, her şeyden önce, o ilgili üründen anlayan insanların olduğu bir markayı seçin. Ben ideasoft'ta özel tema yaptırmak istediğimde günlerce yapacak adam aradım çünkü içeriye yaptırmak istemedim ve dışarıdan yapacak ve ideasoft'un sistemine hakim adam bulmak çok zor oldu. Bir diğer önemli madde, yazılımın sizi SEO konusunda özgür bırakması önemli, SEO hizmeti almak istediğinizde yazılımda bazen bazı özellikler olmayabiliyor ve SEO'cu bu durumda bir şey yapamıyor.
Yazım hatası varsa şimdiden affedin, hızlıca yazdım.
Saygılar.