bircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlaşılmasın ben size haksızsınızdır demedim. Yönetmelikler, hukuki nedenlerden dolayı haksız bulunuyor olabilirsiniz. Platformlar belli kurallar dahilinde hareket ediyor. Bunu sadece siz özelinde demiyorum, bu işe girecek herkesin düşünmesi, araştırması gereken şeyler.

İade konusuna gelirsek, iadeleri kabul etmeseniz müşteri size dava açabilir ve hakkını alır. Yönetmelik belli dediğim gibi. Kendi sitenizden satış yaptığınızda size işlemiyor diye bir şey yok. Olumsuz deneyimlerini de paylaşır ve satışlarınızı etkiler.

Giderler, karlılık konusunda siz de haklısınız.
KDV teknik olarak müşteri öder, bizler de kdv hariç fiyata eklemeliyiz. Rekabet edemiyorum diye kendimiz ödeyip sübvanse edeceksek zaten o işi yapmayalım.
Her şey ince hesap edilmeli. Üzerine kar marjını da ekledikten sonra zaten iyi bir kazanç bırakmıyorsa bu işlere kalkışmak mantıklı değil zaten. Ben de bunu söyledim, rekabet edilemeyecekse bir anlamı yok.
Tüm paketler gönderilmeden önce videoya çekiliyor ve teslim alındığında açılıyor. Tekrar video çekiliyor, Şimdi müşteri bize dava açsa ne kazanabilir ki. Siz durumu anlamamışsınız sanırım Bu pazar yerlerinde aktif satıcıyım ve insanlar ürünleri parçalayıp iade gönderiyorlar ve o iadeler onaylanıyor.