Şimdi şöyle düşün senin istanbuldan eminönünden toptancılardan alacağın malı toptancılarda trendyolda vb yerlerde satıyor. Adamlar ürünü çinden vb ülkelerden getiriyorlar ve çok komik rakamlara getirip belli bir fiyatın üzerinde satıyorlar. Örneğin 10 tl ye getırdıgını 30 40 tl ye satıyor 3 katına ve faturasız fıyatı bu.
Şimdi sen ürünü aldın trendyola hepsiburadaya yukledın diyelim. 30 40 tl ye aldıgını haliyle kaar etmek kargo iade gibi şeyleri tüm hesapları cıktıgında 3 katına satman lazım 1 adet kendıne satarsın 1 adet aracı ve devlete 1 adet de urun malıyetıne satarsın. 90 tl diyorum. Kısaca adamın 10 tl ye getırdıgını sen 90 tl ye satarsın. Oda en düşük kaar marjıyla satarsın. Biri gelir buyboxuna senın aldıgın fıyattan bı gırer. Bu sefer inat edersin zararına satarsın, Hadi herşeyi geçtim 10 müşteri senden ürün aldı 2 tanesi iade etmek istedi. 2 adet iade kargo ücreti senin o edeceğin kaardan düşeceksin yani 2 iade demek 4 üründen gelen parayı yer demek.
Olumsuz yorumların moralini bozduğunu biliyorum ama trendyol dediğimiz yer toptancıların sitesidir eğer ürünü toptan getiren biriysen tamam gir derim. Ancak gidip toptancılardan mal alacaksan yazık edersin kendine. Facebook grupları piyasadan mal toplayıp elinde kalanlarla dolu.

Tavsiyem mal almak yerine üretebileceğin bir yapı oluşturup satmak. Bunun dışında ki ticaretlerinde çok çok üzülürsün. Gelir vergisi %30 gibi Bağkur gibi tüm herşeyi hesaba dahi eklemedim.
ÜRETİRSEN KAZANIRSIN 10 TLYE MAAL EDİP 70 80 TLYE SATARSAN KAZANIRSIN.