Bir iş teklifi aldım Türkiye'nin en büyük şirketlerinin birisinden ve sözleşmem gayet iyi ve kendime göre revize ettirdim. Tamamen Home Office çalışıyorum sadece hafta içi ve çalışma saatleri 09.00 - 16.30 molarlarla birlikte ortalama sadece 5 saat aktif çalışmam gerekiyor.
Bu iş teklifinin yanında abimden de iş teklifi aldım ve şirket taşıma aşamasında olduğu için bazı çalışanları yeni iş yerine gelmeyi kabul etmiyorlar özellikle benim çalıştığım yurt dışı satış departmanındaki hiçbir çalışan gelmeyi kabul etmiyor. Linkedin'den iş ilanı oluşturuldu taşınmadan önce bir çalışan havuzları var fakat iş görüşmesine gelen arkadaşların abimin şirketinin çalıştığı alanda tecrübeleri neredeyse sıfır bu yüzden istemiyor. Benimle anlaşmak istediği nokta ise molalarımda ve iş bitimimden sonra akşam 20.30'a kadar dönemediğim maillere dönmek teklifi de ürün başına %20 komisyon, sabit maaş yok. Ürünler EUR ve USD olduğu için ve minimum ürün 600 - 700 oranında olduğu gerçekten iyi bir teklif gibi geliyor gözüme.
İki işi aynı anda götürmek etik olacak mıdır bunu bilmiyorum, yetişmeye çalışırken asıl şirketimdeki performansım düşer ise benim haneme eksi yazar bunun farkındayım. Asıl şirketim CV'im için çok büyük etkiler yaratabilecek bir şirket Ford veya Ülker gibi düşünebilirsiniz. Daha önce bu konularda tecrübe yaşayan var ise tecrübelerini aktarabilir mi ?