Hocam iyi geceler. Öncelikle yaptığınız "dolandırıcdan" genellemesinde hata yaptığınızı düşünerek, kendimi ve firmamı bu genellemeye dahil etmeyerek cümleme başlıyorum.
Hepsi sizin gözünüde dolandırıcıysa bu işi neden kendiniz yapmıyorsunuz ? Bizde dijital pazarlama alanında hizmet veriyoruz. Yanlış anlamayın fakat bu tarzda sizin gibi çok fazla müşteriyle konuştum. Benim gibi çoğu meslektaşımda deneme yapalım sonuçlar iyi giderse çalışırız diyen müşterileri emin olun es geçiyordur. En sevmediğim müşteri tipidir çünkü bir kampanya kurulumu, dönüşümlerin kurulması analiz yapılması vesaire hepsi ciddi çaba gerektiriyor ve bu kadar çaba verip karşılığında 15 gün beklemek çoğu profesyonel çalışan pazarlamacının kaçmak istediği bir stratejidir.
Örneğin bizim kurduğumuz kampanyada bir sorun olmasın, her şey gayet iyi kuruldu. Hedef kitle, anahtar kelimeler vesaire hepsi nokta atışı fakat siz dönüşüm alamıyorsunuz ve 15 günlük test süresinde başarı sağlanamadı. Burdaki sorun sitenizle alakalıysa, sizin fiyat politikanızla ilgiliyse veya ürünlerinizin kalitesizliği gibi birçok sebeple ilgiliyse bunların hepsini 15 gün içerisinde giderip hızlıca sonuç almak sizce mümkün müdür ?
Siz bizim yerimizde olsanız hangi müşteri tipini seçerdiniz ?
Kesinlikle katılıyorum, 15 günde verimli sonuçlar alınmaz. Maliyetleri düşüren reklam modeli "remarketing" yapmak için bile arkada en az 15 gün bekleyip 1000 sepete ekleme verisinin toplanması gerek.