Daha önce böyle bir konu açmıştınız galibaa... O zamandan şimdiye kadar neler yaptınız. Bu sorunu yaşayan birçok kişi var onlara da yardımcı olması için veya fikir sahibi olmaları için... Bende de aynı sorun oldu çok şükür bir kaç aydır düzeldi ancak son bir hafta 10 gündür sanki bu olayı tekrar yaşamaya yakınım gibi oda bir kaç değişiklik yüzünden oldu galiba...
Denediğim ancak fayda etmeyen şeyler.
- Tema değiştirme
- Reklam düzeni değiştirme
- Adsense partner firmaları ( Biri hariç)
- Cloudflare kurulumu ve bot engelleme
- Bir kaç gün reklam yayınlamayı durdurma
Bazı arkadaşlar hesap falanda değiştirmiş ancak fayda etmediklerini yazmışlar...
Denediğim ve fayda eden şeyler
- Adsense gelirleri çok düştüğü için bir partner firması ile çalışmaya başladım. Gelirleri bir nebzede olsa toparladı sayılır (Adsenseden iyi kazandırıyordu). Firma gayet iyi ihtiyacınıza göre reklam türü öneren ve uygulayan bir firma şimdi adsense ile birlikte kullanıyorum.
- Jannah teması ve hızlı, özel ip adresi olan bir sunucu aldım. Zaman zaman Adsense reklamlarını bir iki günlüğüne aktif ederdim. Bu sunucuda aktif ettiğim zaman TBM, TO ve kazançlar düzgün halinden bile daha iyiydi. Sunucuda ufak sıkıntılar olsada kazançlar düzeldiği için katlandım. Ancak son 10 gündür sunucu hızında düşüş ve bir kaç şeyde sıkındı var bu yüzden %10-20 kadar bir gelir gerileme oldu. Bu olay başıma geldiği ilk zamanlarda bu duruma benzer bir şekilde gelirler aydan aya düştü. Site hızını ve sunucuyu bir nebzede olsa düzelttim gelirde biraz düzelme oldu.
Bu sorunu yaşayan biri ve yaşayanları biraz gördüm. Kanaatime göre 2 sebepten dolayı olabilir. 1 sunucu kaynaklı 2 hit kaynaklı. (Hit yabancı siteye göre değerlendirdim ancak hit olayı biraz düşük bir ihtimal gibi).. Tabii Adsense kaynaklı bir durumda olabilir (Bug gibi) .