Yine söylemek istiyorum kalite olarak aynı sadece özellik farkılığı oluyor üretimin içine girmeden ben size anlatamam görmeniz gerekiyor ben 5 yıldır bosch fabrikasındayım
Size göre fark olmaması, fark olmadığı anlamını taşımıyor.
Siemens: Yüksek kalite mühendisliğe odaklanır, dayanıklılığı önemser, enerji düşüklüğüne odaklanır, en gelişmiş teknolojiye yönelir.
Bosch: Sabit kaliteye önem verir, enerji dayanıklılığını önemser, alınabilir olmasına özen gösterir, ve kullanıcı dostu bir yapıya odaklanır.
Profilo: Alınabilirliği önemser, basit fonksiyonların çalışmasına odaklanır, normal performans sağlamasına odaklanır.
Birebir aynı parçaları kullansanız bile, aynı sonuca gideceğinizin bir garantisi yok. Beyaz eşya dediğiniz sadece demir ya da plastik değil.
Bu üç marka, hiçbir geçmişte ya da gelecekte aynı mantığa odaklanmak üzere kurulmadı.
Bahsettiğiniz şey sadece Arçelik & Beko için geçerli olabilir. Arçelik yurtiçi, Beko yurtdışı odağı ile birebir aynı ürünü vermekle biliniyor.
Size verdiğim listede bile birden farklı markalar var ve bazılarının sahipleri aynı. Sahibi aynı olan bir firma, neden alt marka üretsin? Masraf olsun diye mi? Hayır. Her şirketin bir strateji ve vizyonu olur. Hedef kitlesini, daha uygun ürün arayanlara da yöneltmek isteyen bir şirket, daima, kaliteye yaptığı yatırım zarar görmesin diye, ana markasını sabit tutup, ucuz marka yaratır.