Merhaba arkadaşlar,
İçinde bulunduğum firmada yeni bir işe giriyoruz. Alarm gözlem merkezi ve kamera izleme merkezi kuruyoruz. Resimdeki gibi bir ofis yapıyoruz. İçeride 6 adet 55-65 inç arası TV, 6 tane monitör, 3 tane mini PC ve TV'leri beslemek için bir tane ekran kartlı PC olacak. Ekranlarda müşterilerin dış mekan kameralarını gözlemlemeyi düşünüyoruz ve bu kameraların sayısının ortalama 300 adet olduğunu varsayıyoruz.
Nasıl bir yapı kursak daha verimli olur sizce? Aklımda bazı senaryolar var:
1. Tek bir tane 4070'li makine kurup, TV'lerin altına mini PC yerleştirip RDP ile mi bağlanmalıyım?
2. Her iki TV için bir 3060'lı kasa mı toplamalıyım?
Bu konuda tecrübesi olan var mı aranızda? Ayrıca internet altyapısını çözdük: 1000/1000 metro ethernetimiz, WWAN bağlantımız ve karasal ve radyo ethernet hizmetlerimiz var. Tüm bu bağlantıları MikroTik 4011'de topladım ve load balance ile diğer kurallarımı belirledim, hepsi tamam.
Donanım için TV'de PC kullanan arkadaşlar, önerebileceğiniz TV modeli var mı? Veya şu ekran kartı olsun yoksa o büyüklükte kumlama yapar gibi önerileriniz var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkürler!