Açıklamaya telefon ekletip müşteriyi aramak ve ondan onay almak mantıklı olacaktır. Tam aracı işi aslında. Zaten bizde aracıyız.
Müşteri parayı bana gönderir
Kripto bozan şahıs müşteri ye ürünü gönderir
Ben müşteriden onay alırım
Kriptoyu bozan müşteriye kriptoyu gönderirim
Bu şekilde olursa sanırım herhangi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Netice de ürün teslim edilmiş olacak ve para benim aracılığım ile iki taraf için de güvende kalmış olacak
Whatsapp değil, HTS (normal arama) ile ıban sahibinin adını, kendisinin adını, numaranın ona ait olup olmadığını, cüzdan adresinin ona ait olup olmadığını sorun. Hatta arama açık iken ödemeyi gönderin ve ödemeyi aldınız mı diye teyit alıp kapatın. Ticari dışı sohbete girmeyin. Yarın öbürgün birşey olduğunda HTS delil niteliği taşıyacağından sizi belki haklar. Whatsapp, web sitesi, R10 hesabı gibi dijital şeyler zayıf delil olarak görülebiliyor. R10 hesabım çalınmıştı diyip sıyrılabilir. HTS almak güçlü bir kanıt. Fatura vsde olursa %90 sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum ama dediğim gibi dosyaya bakan savcı, hakim önemli. Siz bu sektördeki bir avukatla görüşürseniz oda size yasal olarak başınızın ağrımayacağı şekilde yönlendirebilir.