WebMasterMarket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu şekilde bana kiralık banka hesabından ödeme almıştım, açıklamada elden alınan boz yazdırmıştım. Yazışmalar dekontlar vs herşeyi dosyaladım. Dosya ile ilgilenen savcı kanıtları görmezden gelip benide dava dosyasına “ister mağduriyeti gider ister giderme, ben önüme gelen herkesi mahkemeye veriyorum senide dosyaya ekleyeceğim dedi” ve ekledi. Mahkemeyede savunmamızı ve kanıtlarımızı ekledik. Vatandaş bilgileridirme için, bu konu hakkında “ ben bir ticaret yaptım ve ödeme aldım” ödemeyi bana yollayan kişi ile ıban sahibi aynı kişi olduğunu gördüm ve ticareti gerçekleştirdim, ben ne yapmam gerekirdi ki bu dosyada sanık olarak eklenmemem gerekirdi” bu soruyu hangi savcıya, hakime sorsam bana sorma diye cevap aldım.
sonuç: TR’de kimseden ödeme almıyorum. Dikkat etmek gerekiyor dicemde yani ödemeyi atan kişi banka hesabını kiramış hani kimse müneccim değil, nereden bilsin bu ödeme olarak atılan para bir başkasından haksız alınan para.
susalım başımıza daha fazla iş gelmesin… diye diye bu hale geldik
Peki hocam şunu sorayım, bu bozum işlemlerinde bir site açsam ve kripto satımı yaptığımı göstersem bir de e-ticaret şirketi kursam, örnek veriyorum bozumu ben %10 komisyon ile yapıyorum.

Adam 15000 lira bozdurcak diyelim. Web sitesinden 15.000 liralık Tronx ürününü satın aldı, akabinde bende gerekli miktar kadar tronx hesabına gönderdim diyelim. Bir nitekim döviz bürosu gibi. Ve bu kişiye de fatura kestim.

Ama adam çalıntı kart ile alışveriş yapmış misal veriyorum, ve ya havale geçerken kripto satın alındı yazmış ne bileyim yani bir mantığı bir yolu olur mu bu şekilde?

Yoksa " borç ödemesi yapıldı " yazılması yeterli kalıyor mu mahkemede sonuç ne oldu davanızda?

WebMasterMarket adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Savcılığa gidin, suç duyurusunda bulunun.
Bunu zaten yarın yapacağım hocam, ama işte nasıl kanıt suncam savcılığada onu bilmiyorum. Bozum yapıyordum bozum yaparken farklı kişiden bana atmış ona ürünü göndermemiş arada ben kaldım, mağdurun mağduriyetini giderdim ama şuan ben mağdurum şeklinde mi?
E hal böyle olunca bu sefer iş kamu davasına dönecek sen ticaret yapıyorsun bunun vergisini vermemişsin diye yanlış mıyım

Ultigvn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıklamaya göndericinin cep telefonunu yazmasını isteyin. Arayıp işlem öncesi teyit alın.
kendi numarasını yazar, sanki müşteriymiş gibi konuşur hocam benle