yukarı kat her zaman avantajlıdır işi bilen alt katını fare yuvasına çevirebilir. ama çok sinsi bir kişi ise apartmanı komple bedava fiyatına satın alabilir, nasıl mı ? sadece kafayı kullanıp çok sote bi yer bularak, osmanlı zamanında uygulanan bir yöntem vardır nene dedelerimiz bilir, mimarlar, ustabaşları para sıkıntısı ödeme alma sıkıntısı çekeceğini bildiği evlere deve kuşu yumurtası saklarmış tuğla arasına, ısındıkça güneş yedikçe çürümeye başladıkça öyle bir koku yayarmış ki... havalandırma boşluğuna, çatı oluğuna, nerede olduğunu kokusunu sadece sahibi bilirmiş, koku öylesine kesifmiş ki tam olarak nereden geldiğini bilmek imkansızmış. tadilatçı eve çağırıp bakan direkt kokuyu tanıyıp ben buraya bakmam git ustana paranı ver dermiş. ya o evde bir ömür yaşatmaz ya hakkını alırmış.

başka bir hikaye anlatayım, bir doktor bir villa alır, fiyatı farazi 1m olsun, yan sitesine kalabalık bir aile tanışır, evler tamamen metrekaresine kadar aynıdır. gel zaman git zaman bu yeni taşınan kalabalık aile gel zaman git zaman doktorun çocuğuna akran zorbalığı yapmakta, geceleri sabaha kadar yüksek ses çıkartmakta, bazen silah atıp aileye korku ve tedirginlik vermektedir. velhasıl bir gün doktor dayanamaz evini satmaya karar verir, ilanı gören yan komşu laf atar, "evini 500 bine alırım" nasıl olur ikimizde evlerimizi 1m fiyata aldık, el cevap şöyle gelişir "benim komşum basit bi doktor, senin komşunsa benim, sen benim evimi almak istersen fiyatım 2m"

kıstası sen çıkart...

bu iş nereye varır ben sana söyleyeyim, biriniz ecrimisil davası açar, biriniz tapu iptal tescil davası açar, yıllar sürer, kanlı bıçaklı olursunuz. ömrümde en son yapacağım iş arkabayla aynı apartmanda oturmak.