Anglo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi anlıyorum ama bu sadece iddaa ettiğiniz gibi önyargı değil. 30 bin lira logo faturası kesen, burada iş bulamayacağını düşünen biri neden burada "500 liraya Kanva'da logo, 30 bin liraya sıfırdan çizim logo" gibi bir şeyi savunur bunu anlamıyorum.
Şunu savunuyorum ve zaten bu konuda hemfikir: Sadece Kanva kullanan birisi tasarım hizmeti vermemeli.
Yemek örneğinize gelirsek;
Yemeğin tadı süper olabilir ama o yemek hijyenik değilse onu yemem. Bir yemeğin nerede yapıldı, nasıl yapıldığı en az tadı kadar benim için önemlidir.
Sevgilerimle hocam
Kanva kullanan birisi olarak tasarım hizmeti sağlıyorum ve idda da ediyorum bir çok tasarımcıdan daha iyi tasarımlar çıkarıyorum.

Yemek örneğine tekrardan geleyim

Tasarımda ki hijyen özgünlüktür
Araç Programdır
Yapan kişi tasarımcıdır

Yemek örneğinde ise ;
Yemek üründür, kap kaçak araçdır, yapan kişi aşçıdır.

Bunlardan hangisi hijyenik olmayabilir?
Eğer aşçı hijyenik ise tavasıda hijyenik olur, o pis tavada size hizmet vermez.

hijyen ve ya kalite artık ne derseniz diyin, ürünü ortaya çıkaran kişiye bağlıdır, kullandığı araca değil.
Eğer siz kullanılan araca göre kaliteye değer biçiyorsanız çok ama çoook yanılırsınız.
Ps de ve ya diğer programlarda %100 performans gösteren programın inciğini cıncığını bilen ama hayal gücü anlamında gram yeteneği olmayan birinin yaptığı tasarım ile
Hayal gücü olan birisinin yaptığı kanva tasarımı arasında ki farkı göremiyorsanız bu da sizin işi bilmediğiniz ile alakalıdır.

Farklı bir örnek vereyim yine yemek üzerinden
Adam aşçılık okumuş, yemek tarifini tuz tanesine kadar ezbere biliyor. Ama yaptığı yemek, mahalle arasında yapılan yemek kadar güzel olmayabiliyor?

Daha ne kadar güzel bir benzetme olabilir bilmiyorum.

Burda laf ettiğim şeyi algılamak yerine, siz sanki tasarımcılığı küçümsüyorum gibi bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz ama amacım o değil.
Tasarımdan gram anlamayan insanların şu olmasın bu olmasın demesinden bahsediyorum