Merhabalar, Şubat ayında
böyle bir konu açmıştım.
Özetle: yoklama kaçağı durumundayken bedelli başvurusu yaptım ve askerlik şubesi tarafından hakkımda kaçak olduğum süre için dava açıldı.
Mahkeme benden savunma talep etti. Bende o yıl neden askere gidemediğimi ve şuan nasıl gidebildiğimi detaylı olarak açıkladım.
Şubatta açılan dava hala devam ediyor. Bu süre zarfında (Mart ayında) askerliğimi yaptım geldim.
Bugün UYAP'ı kontrol ettiğimde Genel Karar/Müzekkere adı altında bir evrak eklenmiş. Şöyle bir istekte bulunulmuş askerlik şubesinden:
Alıntı
Aşağıda açık kimlik bilgileri yazılı sanık M*** A*** K*** hakkında açılan kamu davası gereğince, aşağıda açık kimlik bilgileri yazılı sanık hakkında askerliğe elverişlilik raporu olup olmadığının araştırılarak, rapor bulunması halinde raporun bir suretinin mahkememize gönderilmesi hususunda, Gereği rica olunur.
Avukat ile görüşmedim henüz ama buradaki bilgili arkadaşlara önden bir sormak istedim.
- Askerliğimi yaptım zaten yani böyle bir rapor olması mümkün değil. Terhis belgemi mahkemeye sunmam gerekir mi ?
- Not: Savunmamı yaptığım sırada askere henüz gitmemiştim ama askerlik durum belgesini eklemiştim gideceğimi belirtmek adına. (Zaten bedelli başvurusu yaptım yani neden gitmeyeyim.)
- Neden böyle bir talepte bulunuldu anlamadım ama mahkemenin beraat kararı verme ihtimali bu istenilen evraktan aşağı yukarı belli olur mu ?