imza attığın tutar kadar ödersin ekstra bir ödeme olmaz hocam geçmiş olsun
Tuhsat sahiibiyle sana gelir ceza
arac babanıza yada başkasına aitse aynı mıktar kadar ona da kesiliyor
Ruhsat sahibi kim ise aynı tutarda oda ceza yer, e devletten araç plakasına yazılan cezalar kısmında görebilirsin.
İndirimin tutanağı imzalamakla bir alakası yok, sen zorluk çıkarma diye demiş o. Aynı cezayı geçen hafta bende yedim, geçmiş olsun
indirim sadece 1 ay mı 15 gün içinde mi ne ödersen geçerli, ruhsat sahibi ve sürene aynı ceza kesilir erken ödenmesi takdirde indirim uygulanır nereden biliyorsun diye sormayın
Sana yazılan ceza tutarı ayrı araba kımın üstüne ise ona da ayrı ceza gelir hocam yonetmenlık bu sekılde
Yani ben ruhsat sahibiyim benim de ehliyetime yazılmadı fakat araç plakasına yazıldı, araç plakasına yazılan ceza diye aratırsa çıkabilir fakat kişiye ceza yazılırken ben yanındaydım ondan plakaya da yazmış olabilir ama sonuçta aracı sürerken aracın plakası zaten açık olduğu için aracın plakasına da yazmış olabilir.
Yıllar önce ilk cezamı yediğim aklıma geldi. Daha kötü ne olabilir derken bir kaç hafta sonra bir posta gelmesin mi.. Aynı ceza ruhsat sahibine de geliyormuş.
İmza olayını hiç duymadım. İlk 15 gün içinde ödersen %25 indirim oluyor. Taksit de yapıyor kartlar.
Evrak da imza atarken orada rakam yazar zaten % indirim bedeli olacak şekilde fakat bu cezayı ödeme süresi var O süreye dikkat edin.
Ehliyetsiz bir sürücüye ve araç sahibine ayrı ayrı aynı oranda ceza yazılıyor normalde
Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır. Araçlar, Yönetmelikte sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
Buna göre;
1) Sürücü belgesi olmayanların,
Mahkemelerce veya Cumhuriyet savcılıklarınca ya da bu Kanunda belirtilen yetkililerce sürücü belgesi geçici olarak ya da tedbiren geri alınanların,
2) Sürücü belgesi iptal edilenlerin,
araç kullanarak trafiğe çıktıklarının tespiti hâlinde, bu kişilere
Türk Lirası idari para cezası verilir. Ayrıca, aracın sürücü belgesiz kişilerce sürülmesine izin veren araç sahibine de tescil plakası üzerinden aynı miktarda idari para cezası verilir.
kullanana ayrı, araç sahibine ayrı ceza yazılır.15 gün içinde ödersen %25 indirim uygulanır.
13.000 size yazılan
13.000 ruhsat sahibi
Toplam : 26.000 TL
15 Gün içinde ödersen;
13.000 % 25 indirimli 9750 size yazılan
13.000 % 25 indirimli 9750 ruhsat sahibine yazılan
Toplam: 19.500
Bir ümit ruhsat sahibine ceza gelmez mi, sadece bana mı gelir, tek ben ceza yedim dimi ? Sorularınızı anlıyorum fakat maalesef böyle değil.
Ruhsat sahibi babanız ise, ehliyetsiz birine araç verdiği için ceza alacak.
Aynı zamanda siz de ehliyetsiz sürdüğünüz için ceza alacaksınız.
İki ceza gelecek toplam.
İkisinide erken öderseniz %25 indirimle ödersiniz. Başka yorum aramaya internette araştırma yapmanıza gerek yok.
İkinize de ceza gelecek.
Ceza iki tarafında e-devletinde gözükmeyebilir. Hafta sonu diye geç işlenebiliyor dijital sisteme. Geçmiş olsun şimdiden.
Polise kalmıştır kardeşim isallah yazmamistir o aldığın parayı cezası 15 günde odersen indirim oluyor
Değerli hocalarım yorumlarınız için teşekkür ederim. Sadece 1 adet ceza kesildiğini sizlere de belirtmek isterim. 13.000₺ ceza kesildi 1 adet , onun da ödemesi erkenden 9.xxx₺ olarak yapıldı .
Hükümet konağına da sorduk soruşturduk , 1 adet plakaya ceza kesilmiş.