Merhabalar değerli R10 ailem, öncelikle herkese hayırlı günler, mutlu bir hafta diliyorum. Umarım iyisinizdir.
E-Ticaret sürecinde bir başlangıç yapmak ve bu doğrultuda fatura kesmek için şahıs şirketi kurmak istiyorum. Şirket kurulumu ile ilgili aklıma takılanlar olduğu için konu hakkında bilgi sahibi olan dostlardan yardım istiyorum.
1-) Şahıs şirketi kurulumu için sürecin başından sonuna kadar ilk etapta ödenmesi gereken ücret nedir?
2-) Şahıs şirketinin kurulumunu tamamladık fakat hiçbir satış gerçekleştiremedik, böyle bir senaryoda aylık ödenmesi gereken ücret nedir?
3-) Şu an SGK'lı bir işte çalışıyorum, işverenimin şirket açılışına engel olacak bir durumu yok. SGK'lı olduğum için şirket kuruluşuna engel bir durum olur mu? SGK'lı olarak başka bir yerde çalışıyor olmamın pozitif etkisi olur mu?
Vakit ayırıp sorularımı yanıtlayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
- İlk etapta kuruluş masrafları sizin isteklerinize göre değişkenlik gösterir, 1.000 - 4.000 arası değişebilir. (İmza beyannamesi, e-imza, e-fatura vb..)
- Ne kadar açık duracağına bağlı bir şekilde değişir, aylık muhasebe ücreti, aylık KDV beyannameleri damga vergisi (308,30), açık kaldığı süre içerisinde oluşacak Geçici Vergi (480,20) vb.. Yıllık ortalama 20bine yakın masrafınız olur.
- Başka bir iş yerinde çalışmanızın pozitif etkisi Bağ-Kur prim ödemeyecek olmanızdır.