Komplo teorileriyle işim yok, fikirlerimi gerçeklere dayanarak yansıtmayı tercih ederim. Vatansever bir insanım ancak hayal dünyasında da yaşamıyorum. Dünya savaşının insanlığa olan zararlarını ve faydalarını anlamak için de film seyretmeye gerek yok. Türkiye neye göre kime göre güçlü? Kıyasladığın ülkeler hangileri Suriye mi Lübnan mı? Hadi "Olmaz yaa NATO'dayız" dedik peki olası bir dünya savaşında NATO tarafından kullanılıp atılmayacağımızın garantisini verebilecek birisi var mı? Bugüne kadar bunun güvencesini sağladıklarını düşünen var mı? Bence yok, bu yüzden zamanında S-400 ve veto meselelerini yapabilecek cüreti bulduk. Cevabını da aldık mı aldık orası ayrı.
Yanı başımızdaki Yunanistan'ın hava kuvvetleri gücüne falan hiç girmeden tek şey söyleyeceğim; Türkiye bırak dünya savaşını sadece İsrail'in saldırısını kaldırabilecek ekonomi ve kaynağa sahip mi? Savaş esnasında tükenen kaynakların üstüne koyabilecek miyiz? İsrail göründüğü gibi 5 karış topraktan ibaret olsa o kongrede politikacısından milyarderine cümle alemi ayakta alkışlatamazdı. Ama o filmde önemli bir nokta vardı; ayağa kalkıp alkışlayanlardan bir tanesinin serveti TCMB'nin "brüt" rezervinden de fazla
Türkiye bölgenin en güçlü ülkesi olduğunu hala savunuyorum.Orta doğuda bir savaş olacaksa bizim hükümet ne yapar orasını kestiremiyorum.Tutupda direk bize saldıracaklarını hiç düşünmüyorum.Ekonomik olarak zayıflık ve iç karışılık olabilir.Olası bir savaşda Rus cephesinde mi oluruz yoksa Batı cephesi mi şu anda onuda kestiremiyorum.Topla tüfekle bir savaş olmayacağını biliyorum.Hangi ülkenin ekonomisi kaldırır bunu ? İsrail arka bahçesi ABD önce kendi ekonomisini düzeltsinde gelsin bize saldırsın.Resesyon sinyalleri bangır bangır çalıyor.Sırf halk görmesin aman duymasın diye gündemi meşgul ediyorlar.Aynı bizde olan olaylar...