Üniversite/gelecek, bu gibi konularda tavsiye verirken 2 kere düşünmek lazım. Seni doğrudan etkileyebiliriz zira. Öncelikle kendini şunu sorman lazım, üniversite niye okumalıyım? Maddi durumum ne? Hedefim/amacım ne?
O kadar çok faktör var ki. Maddi kaygı yaşıyorsan, üniversiteye 4 sene vakit ayıracağın gerçeğini unutma. Bu kaygı bir anda giderilmeyecek. Ve mezun olunca da aynı kaygılar devam edecek.
Üniversite ortamını göreyim, boş vaktim olsun (ve kolay bölüm seçeyim) boş zamanlarımda para kazanayım diyorsan, hem diplomam olur hem kazanç sağlamış olurum diyorsan bu daha makul bir seçenek.
Bundan 5 sene önce, Dijital Oyun Tasarım bölümü son sınıf öğrencileri Unreal Engine'den projelerini bitiremedikleri için bana yazarlardı. Bir TPS karakteri yürütüp puan toplama sistemi bile yazamamışlardı. Dijital oyun tasarım istiyordum, seçmedim. İşletme okudum, üni. süresince kendi oyunlarımı geliştirdim. Yeni mezun oldum, haftaya ise oyunu yayınlayacağım. Oyun 300 bin istek listesine ulaşmış vaziyette. Bu bölümü oyun yapmak için seçeceksen, verdiğim örneği lütfen iyi değerlendir. Seçtiğin bölüm oyun yapma odaklı ise oyun yapmana pek de yaramayabilir, bilgin olsun.
Bence seçeceğin bölümden ziyade aklında şunu bulundur. Üniversite okumak zorunda mıyım?
Bana sorarsan, hayır.
Not: Üni. sayesinde edineceğin çevre, arkadaşlıklar, karakter gelişimi. Bütün bunlar hayatın bir parçası. Bunu doğrudan elde edebilecek düzeyde değilsen üniversiteye sadece meslek seçimi olarak bakma. O zaman daha makul bir sçenek olur.