Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Hocam bu insanlar kim, mesela yalıkavaktaki villasından bir viski eşliğinde gökyüzünü seyreden insanlar mı ?
Olabilir de ama sanmiyorum.
Aslinda Turkiye'de bircok sektorde cok fazla bosluk var.
Gonulden sevsenler guzel bir konsept yakaladi.
Zaten hem islami hem evlilik. Bu slogan bence guclu.
Zaten bu turban olaylari cok sorunlu gecmisti (sorun cok kasindi), iktidarda zaten bundan yana megilliydi. Gercekten de, yonetenler halki sekillendiriyor.
Yani bu olaylardan sonra islami evlilik sitesinin reklama bile ihtiyaci olmazdi. Bu alanda buyuk bir bosluk vardi. Dolduruldu.
Bu tarz projeleri hayata gecirmek icin karun kadar zengin olmaya gerek yok.
Ben hobi olarak Django ile ilgileniyorum.
Ben daha once yazilimla ilgilen_miyorken, ozel bir projeyi yazdirmanin pahali olacagini herkes gibi biliyordum. Atiyorum bir haber sitesi yazdiracaksin PHP kullanilacak ozel kodlancak, bunlar tabiki para.
Sonra Django dersleri aldikca Egitmenler, E ticaret, blog, sosyal medya paylasim sitelerini asiri basit yazinca neler oluyor dedim.
Boyle Facebook tarzi paylasim sitelerini yapmak inanilmaz basit.
Arkadaslik ve mesajlasma sitelerinin de bundan farki yok.
Hicbirseyden anlamasaniz bile elinizde butce olsun arastirirsiniz en uygun sistemle en iyi butceysle o projeyi yaptirirsiniz.
Bir arkadaslik sitesinde ne var hocam. Cok fazla sey yok. Aramalarda cikiyorsun sana mesaj geliyor hepsi bu.
Benim gorusume gore bu hayatta girisimci olacaksin.
Millet yatirim diye ayda 10-15K getiren eve 5M bagliyor.
Halbuki boyle projeler gelistirenler tek proje ile 7 sulalesine yetecek para kazaniyorlar
Paran yoksa bunlari yakmak icin gerekenleri ogreneceksin, paran varsa taslari yerine oturtmak icin gereksinimleri satin alacaksin.
Yazilimda soyle bir konu var. Egitmenler birine yazilim ogretirken "Yazilim isin en kolay tarafidir" derler. Yazilima yeni baslayan biri bunu anlayamaz, kod ona zor gelir. Ancak asil onemli olan LOGIC yani mantigi kurmak. Mantik dedigimiz sey proje aslinda, Projenin SEMASI, planlama yani.
Adam slogani bulmus, projeyi bulmus, yaptiracagini yaptirmis, Adsense reklami basmis, arkasina yaslanmis.
Bircok sektorde cok bosluk var. Bugun 1 forum sitesi ac bir ekibin olsun ve icerik paylassinlar, 1 seneye r10'u gecersin. Eksikler belli o eksikleri sen doldurursan musteri sana gelir.
Aklima gelmisken falsepeti vardi bu fal siteleride cok kazaniyor.
Fal bakanlari isveren olarak panele kaydediyorlar. Kazandin %80'i siteye kaliyor %20'si fal bakana veriliyor. Asiri basit bir sistem hemde.
Bu evlilik sitelerinde bot basiyorlar kadin botu. Yani sitede yeterli kadin profili olmamasi bile onemsiz. Erkeklere mesaj attiriyorlar. Onlarda kadina mesaj atacam diye premium aliyolar. Insanlarin elindeki parayi almak cok basit.