sazan sarmalı yöntemidir hocam bu, araba, evde önceden çok yapılırdı, şimdi telefona kadar düştüler demek, yıllar önce sahibinden üzerinden pioneer rx3 alacaktım, bugün bile ciddi paralar düşünün, cengaverin biri aynı taktikle tokata getirmeye çalıştı ama durumu fark edip durumu kendi lehime öyle bi çevirdim ki üstüne söyleyecek lafı kalmadı, kıvırma şansıda kalmadı, az daha ben adamları dolandıracaktım sonradan kendileri vazgeçti zaten bi şekilde vazgeçtik evde kullanıcaz vs dediler başka tokada yelken açtılar. böyle bi durum karşısında asla parayı alacak kişiyi görmeden parayı atan kişiyle satan kişi aynı olduğuna emin olmadan hiç bişey satmayın, dolandırıcılığa yada imei'li cihazlardada resmi usulü çalışın, şu imei'li cihazın satış bedeli yazdırın havale eft yaparken elinizde dekont olsun. bunu alışkanlık haline getirin, şu plakalı araç satışının bedelidir, şu ada parsel nolu evin arsanın bedelidir yazın, anlaşmazlık olunca yazılı delil başlangıcı kabul edilir.
bu gözler çok ilginç bi durum gördü, adam arabasını 700 bin karşılığında satıyor, para hesabına açıklama olarak "borç verildi" olarak atılıyor, adamda para hesabıma düştü nasılsa açıklamaya hiç bakmadan satışı veriyor, aradan 1 ay geçiyor adamın tüm banka hesaplarına bloke konuyor, bi araştırıyor adama icra açılmış, borç verdim geri vermiyor diye, para yolladığına dair delil olduğu içinde yasal takibi kabul ediliyor, adam hem arabasından oluyor hem parasından oluyor. özellikle yaşlı kişileri tercih ediyorlar. çok dikkatli olun. her işiniz yazılı sözlü olsun, delilli olsun.