drmakarna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faydalı olabilir en azından borsayı kolay, hızlı, basit kazanç kapısı olarak değil yatırım aracı olarak kullanmayı öğrenebiliriz. Bizim millet bal kokusu almış sinek gibi nerede bir şey ufacık parlasa oraya üşüşüyor. Hatırlarsınız bir ara metaverse dünyası popüler olduğunda insanlar deli gibi oradan arsa aldı, sahibindende ilanlar açtı. Baksanız adam ne blockchain bilir ne borsa bilir ne kripto bilir ne borsa bilir sırf adı duyuldu diye. Bunun üstüne hepsinin parası pul oldu. Sonra altcoin, shitcoin, memecoin diye bizimkileri çok güzel tokatladılar Musk şu tweeti attı diye doge aldı yine bizim çaycı, fırıncı, fabrikadaki işçi, plazadaki beyaz yakalı oradan da silkelendiler. En son ben fırında fırıncıların ''abi halka arz var iyi kazandırıyor yea'' muhabbetini duyuyordum oradan da güzel tokatlandılar.

Belki böyle bir forum açılırsa bu işin ciddiyetini, bu işin bir eğitim sonucu bir uzmanlıkla yapılabileceğini, borsanın oyun parkı değil bir yatırım alanı olduğunu falan anlarız. Birileri ihracat yapıyor, mal, hizmet, fikir satıyor ülkeye döviz satıyor diğer tarafta çaycı, fırıncı, beyaz yakalı, fabrika işçisi abi kaldıraçlı işlem diye bişi varmış 10 dakikada bi milyon dolar kazanıyomuşun mantığıyla bu dövizi yurt dışına kaybediyor. Biz kaynağı bu kadar bol olan bir ülke değiliz. Bu kadar cahil olmak zorunda da değiliz. Her hıyarım var diyene tuzla koşmayı bırakmamız gerekiyor.
Konuya olan katkınız için teşekkür ederim. Kaleminize sağlık. Güzel noktalara değinmişsiniz ve tamamına katılıyorum.

Ezel dizisinde bir sahne var. Her k*marhanede bir masa olduğunu, diğer masaların ona ulaşmak için olduğunu söylüyorlardı.

Burada niche bir bilgi konusu açsanız 100 kişi okur ama içlerindeki 5 kişiye hitap etmiş olursunuz aslında.

Kitleleri toplu bir şekilde kurtaramazsın ama kendine ve çevrene değer katabilirsin.

Hayatta kaybedenler ve kazananlar var. Bir tarafta olmak gerekiyor. Birileri kaybedecek ki birileri kazansın.

"Borsa oynamak" diye bir tabir kullanılmaya başlandı. Bu grup terazideki kaybeden taraf oluyor.