@isimkaydet 1 aylık aldım, destek konusunda iyiler hakkını yiyemem, boş destek vermiyor, sunucuda istenilen özelliği mümkünse açıyorlar, ben github kullanmak istiyordum cpanel key oluşmuyordu, terminal izni verdiler key oluşturabildim ve github bağlayabilidim.

ben sunucuyu normal kullanıcıdan farklı kullanıyorum, ama benim bu kullanımım yeni sistemler için gerekli olan işlemler

türkiyedeki hosting firmaları panelleri ve sunucu yönetim ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmalı... bunu detayını yazacağım...

Bir çok firmadan 1 aylık aldım ve test ettim, örnek 10 özellik lazım diyelim, tr deki firmaların çoğu bunu max 5 yada 6 özelliğini sağlıyor, buda aradığımız sunucuyu bulmamızda zorluk yaşatıyor

Yazılım dünyası gelişiyor ve artık sistemler yavaş yavaş client bazlı yada gerçek zamanlı/eş zamanlı olarak yapılıyor, mobil kullanım çok fazla ve gerçek zamanlı kullanım çok önemli bir duruma gelmiş durumda, node.js, socket.io kullanıyoruz biz react, python vb. bir çok yazılım dili ve fw kullanılıyor bunları normal hostinglerde genelde kullanamıyoruz...

hosting paketlerinde artık bunları destekleyen paketler yapılmalı, vps/vds almak zorunda kalıyor çoğu yazılımcı, türkiyede kesintisiz hizmet sağlayan hiçbir hosting firması göremedim ben, hiç kimse bunda garanti vermez çünkü o sunucu mutlaka kapanacak...

yazılımcılarda bundan dolayı azure ve aws gibi bulut sistemler tercih ediyor, bu gidişle hosting ve vds/vps sektörü bitmiş olacak ve azure,aws ,digitalocean.. gibi servisleri kullanmasını bilen firmalar türüyecek hata kurumsal olarak oluşmaya başladılar.

hosting ve sunucu satışı yapan firmalar sitelerinde yazdıkları gibi %99.9 uptime gerçek olarak sağlamaya başlarlarsa tr de hata global de tutunabileceğini ve büyüyeceğini düşünüyorum...

yazılım dünyasının ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayan firma bu süreçten itibaret tr nin en büyük firması olacağını düşünüyorum
bunu hem uygun fiyatlı hemde gerçek zamanlı kaliteli hizmet sağlayan firma olacağını düşünüyorum...

isimkaydet, sunucusu iyi ve gerekli desteği sağlıyor ama doğrusunu söylediğim gibi eksisinide söylemem gerekiyor, webmail mailleriniz span klasörüne düşüyor, bu konuda eksikleri var, onlarda seo makalelerinde yazan domain yaşı vs bağladılar ama bu öyle değil maalesef

sunucuda webmail maillerinin spam klasörüne düşmemesi için sunucuda olması gereken bir takım gereksinimler ve işlemler var bunu ilerde çözebileceklerini düşünüyorum...

onlarca firmadan sunucu aldım test ettim, kimi webmail iyi kimi sunucu performansı iyi, kimi desteği iyi, kiminin paketleri iyi v.b. ama tümünü içinde hosting firması olarak sağlayan yok...

güzelhostiing onun hosting paketleri iyi webmaill serviside iyi, ama onda github gitlab kullanamazsınız, node.js vs yok hostinglerinde destekleri 7/24 var buda iyi
ama bazen sunucu gidiyor maalesef

+ları çok ama eksileride yok değil

bu bahsetiğim özellikler hosting firmalarına ek maliyet yaratmıyor
bu özellikler kısaca şunlar :
- github gibi git platformlarının kullanılabilir olması
- webmail servisinin iyi olması, maillerin spam düşmemesi
- sunucu performansının iyi olması
- yazılı özelliklerin gerçekten sağlanması
- destek hizmetlerinin çözüm odaklı ve teknik bilgiye sahip olması

bunları sağlayan firma bir numara olur onu söyliyeyim

bir site için
- oto ssl
- webmail
- github vb.
- veritabanı
- disk alanıı
-performans
gerekli bunları stabil sağlaması yeterlidir

vps / vds maalesef kesintisiz hizmet sağlayan yok, idea ediyorlar 1 ay dene diyorlar 1 ay deneme olmaz en az 1 yıl, 1 yıl sunucu hiç kapanmasa, resetlenmese, vs o zaman oradan ömürlük hizmet alınır
bunu sağlayabilecek varsa 1 yıl alırım ama 1 kere bile sistem kapanırsa paramı iade isterim
bunuda forumda olumlu/olumsuz yaynlarım

cevaba idea da ekledim ...