Selam olsun,

Eskiden olsa ayıplardım çünkü aldığımız aile eğitiminde gösteriş ve şaşaa ayıp olarak öğretilirdi.
Bunun nedeni insanların eşit geliri olmamasıydı.
E bunu biliyoruz niye yazdın derseniz izah edeyim.

Bizim durumumuz çok iyiydi okula beslenme çantama ne var ne yok tıka basa doldurulabilirdi ama beslenme çantam doldurulmadan önce ailem sınıftaki arkadaşlarımın neler getirdiğini sorar onların getirdikleri şeylerden koyardı. Annem ve Babam işte servetimiz diye selfie çekip paylaşmıyordu. İmkanı olmayanlar üzerinde ekonomik bir üstünlük kuracak kadar düşük insanlar değildi.

O zamanlar fakir olarak nitelendirebileceğim ki fakir yazarken bile şuan rahatsız hissediyorum komşuluğa gelirdi. Düşük profil olarak görülmezdi, insandı.
Eğer çocuğu varsa anne babamız pahalı oyuncakları çocukları görüp ailelerinden almalarını isterler aileleri alamaz diye kaldırırdık. İşte oyuncaklarım diye selfie çekmezdik.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz hem de sınırsız sayıda.

Bugün 2.000 TL birçoğumuz için öğlen yemeğine verdiğimiz bir rakam olabilir ya da haftalık kazancımız olabilir.
Hepimiz biliyoruz ki göstermek için kendimizin ne kadar üstün ve değerli olduğunu ispatlamak için bu harcamaları yapmaktayız.
İş toplantısında en son hangi modeli çıktıysa o iphone olacak ama cepte değil toplantı yaptığımız insanların görebileceği bir yerlerde.
Çöp kutusuna 2000 TL vereceğiz çünkü alabiliyoruz.

Eskiden olsa bu çöp kovasını aldığımızda komşular geldiğinde ya üzerine örter ya saklardık haliyle gösteriş niyeti olmayınca bir çöp kutusuna neden 2000 TL verilsin.
İstisnalar dışında yani bir ürünün gerçekten istediğin faydayı vermesini geçiyorum çoğu yaptığımız bağışlar bile birileri gördükçe önem kazanır.
Depremzedelere yardım yapmayanlar, televizyondan yardım toplanırsa yağmur olur yağar. Bir bağış yapıp bu bağışı yaptığımı buradan yazmayacaksam ya da çıtlatmayacaksam neden yapayım?
Elbette bunlar eleştirdiğim noktalar ama durum budur.

Hülasa insanlar ben alabiliyorum düşüncesine sıkışmış durumda.
Kişiliği, meziyeti ya da manevi bir değeri ile öne çıkamıyorsan ama o değeri istiyorsan ki her insan ister yapabildiklerinle bunu elde etmeye çalışırsın.
Dilan Polat bu gösterişi neden yaptı? Hiç video çekmeden yaşayabilirdi ama anlamı kalmazdı kendisi için.

Neyse bir çöp kutusundan nerelere geldim. Çok özlüyorum o eski ülkemi ve insanımı çok.