Sorun şu ki hayat amacımız buraya yerleşmek, burada eğlenmek, burada makam mevki sahibi olmak olmamalı.

Aksi halde böyle ruhsal bunalımlar yaşamak gayet olası çünkü insan hedefleri ve amacı doğrultusunda yaşam enerjisi bulan bir varlık.

Şunun "bilincine" varmanız gerekiyor, hayatta bir ölüme çare yok.

Basit bir soru vardır herkesçe bilinen, para sizin için amaç mı, araç mı?

Maalesef günümüzde amaç haline geldi yaşam şartları dolayısı ile. Düşmanını sevindirme hocam ne güzel mesleğin var. Online ders bile verilir. Yeter ki sen hayat ile barış, kendin ile barış Allah nasip ederse çıkarsın o bunalımdan.

Aile de büyük etken. Eğer size psikolojik baskı veya şiddet uyguluyorlar ise dikkat edin. Açtığım konulardan birinde bundan bahsettim.

Allah buyuruyor, ben cinleri ve insanları bana kulluk(ibadet) etsinler diye yarattım...

Biz kime kulluk ediyoruz çoğunlukla.. hep nefsimize, veyahut arzu ettiklerimize. Keşke bu ince çizginin farkına varsak.

Halbuki ibadet sadece namaz değil. İyilik etmek, teşekkür etmek, hayra çalışmak, helalinden çalışmakta bir ibadettir.

Dört dörtlük bir kul olamayız belki, belki de hiç Allah inancımız yok diyelim. En azından şükür etmeliyiz, bu şükür karşılığı bile Allah size doğru yolu gösterebilir. Yeter ki nankör olmayın, kediler nankör derler.. halbuki köpektir o nankör, eşektir o.

Ekmek vereni bilir, göndereni değil,

Bir dünya yükü sırtlanır, öleceğini bilerek yaşar. Yine de o yükü taşır.

İnsan rabbine köpek gibi nankör olmamalı, kendine de eşek gibi zulmetmemeli.

Dikkat edin, kendi canına kıyan kişiye Allah gazaplanır. Rivayete göre cennete giremez ancak Allah bilir.

Bazı nefsani arzulardan doğan istekleri inşa edeceğimiz yer burası değil, ekip biçip gideceğiz. Evinizi cennette inşa edin.

En başta diyeceğimi unuttum. Beterin beteri vardır.

Öyle çiçekler vardır ki, en olmadık yerlerde açarlar. Onunda bir mevsimi vardır. @MstafaDgN; adın ne güzel kardeşim...