Güzel ülkem yine şaşırtmıyor.
Adamlar on numara tezgah kurmuşlar gelene gidene ceza yapıştırıyorlar.
Bayram için bayramdan iki ay kadar önce memlekete gidip gelmiştim bugün eve ceza kağıdı ulaştı.
Hız sınırı 90km olan yolda giderken 92km gelirken 93km hız ile ceza yemişim.
Şaka gibi, sinirlenip cimer'e kastamonu valiliğine göndermek üzere şikayet oluşturdum.
Umudum sıfır ama belki bi ilgilenen olur işte.
Şikayet varda burayla alakalı bir sürü şikayet var.
Yok yere 3000'lik olduk, hayır hızım 130-140-150 olsa gam yemem.
İstanbul'dan anadaluya giderken kastamonu yolunda dikkat etsinler.
İşte Cimere gönderdiğim mesaj.
Sayın Yetkili,
11-04-2024 ve 24-06-2024 tarihlerinde bayram nedeniyle İstanbul'dan memleketim Tokat'a gidip geldim. Her iki seyahatimde de Kastamonu Tosya Trafik Denetleme Bürosu tarafından hız sınırını aştığım gerekçesiyle ceza kesildi. İlgili cezalardan biri hızımın 92 km/s, diğeri ise 93 km/s olduğu iddiasıyla yazılmıştır.
Ancak, söz konusu yolda hız sınırının 90 km/s olduğu Google Haritalar'da açık bir şekilde görülmektedir. Ayrıca, %10 yanılma payı kapsamında 99 km/s hıza kadar cezai işlem yapılmaması gerektiği bilinmektedir. Buna rağmen, hem 92 km/s hem de 93 km/s hız için iki ayrı ceza yazılmıştır. Şikayetvar adlı internet sitesinde (
https://www.sikayetvar.com/sikayetler?k=Hasan+Ark%C4%B1) vatandaşların bu konuda nasıl mağdur edildiğini görebilirsiniz.
Hız sınırını aştığım gerekçesiyle Karayolları Trafik Kanunu'nun 51/2-a maddesi gereğince 1506 TL tutarında iki adet ceza tebliğ edilmiştir. Ekte ceza tutanaklarını tarafınıza iletiyorum. Ayrıca, ilgili yolda radar uyarı levhası olmamasına rağmen 92-93 km/s hızla giderken ceza yazılmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Bu durum radar adı altında haksız kazanç elde edilmesine yol açmakta olup, bu usulsüzlüğün önlenmesini ve bu rantın ortadan kaldırılmasını talep ediyorum.
Haksız yere kesilen bu cezaların iptalini arz ederim.
Saygılarımla,