JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"İşin hakkını, hakedene, hakettiği maliyetle veren adam d0landırılmaz."

Bu söze kesinlikle katılmıyorum karşıdaki d0landırıcıysa, iş için hakettiği parayı vererek sadece daha fazla d0landırılmış olursun.
hocam o zaman işin hakki olan parayi, haketmeyene veriyorsunuz ki bu da yazdigim ikini d0landirilma sebebidir. Gerektiği kadar araştırmadan pata küte işi birisine vermek.

Isi verecek adami da biraz muhakeme ile secmek lazim. Dedigim gibi sadece paradan kaçtığı icin d0landirilmiyor insanlar, hic arastirmadan etmeden isi sipsak halledeyim deyince de d0landirilabiliyor.

Örnek vereyim adama wp den yazıyor d0landirici, r10 dan basit bir teyit pm si nile almadan cat diye yolluyor parayi.

Ya da 100 liralik ticaretlerde alici olarak 10 tane trader yapmis adama, traderi var diye guvenip binlerce tlyi şak diye ödüyor. adama yazilim isi vereceksen bi bak dimi referanslarina yazilimla mi ilgili diye.

Sonra ben d0landirildim. Atıyorum ben 50k lik bir yazilim yaptiracaksam, adamin referans diye sunduğu herhangi bir projeyi arar sorarim memnun kaldiniz mi gercekten bu isi o adam yapmis mi... ondan sonra veririm isi. is hayatinda da boyle degil midir insan kaynaklari arar eski müdürünü vs.

bizim sektörde de aynisi var, konusuna 50 tane ekran goruntusu almis su kelime 1. sira bu 2. sira va. ispatla desen belki ispatlayamayacak konuya görüntü koymak kolay ama her görüntüye kanmamak sorgulamak lazim.

D0landirici ancak dikkatsiz ya da beceriksiz bir satinalmaciyi d0landirabilir.