merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence ortaklık kötü diyenlerin ortaklık algısı "bir ortağımla görüşüp dönüş yapayım" cümlesindeki ortak ile aynı.

Yeni nesil kahvecilerde her şey resmi zaten, 100% resmi işerde ortaklık açısından bir problem olmayacaktır.

600 bin TL önemli bir miktar değil, iyi bir lokasyonun 2-3 aylık kira parası.

Asıl mesele %10'da. 600 bin TL verip 10% almaktansa, imkan varsa 1 milyon ve üzerine çıkıp %30 civarında koşturmak daha mantıklı olacaktır.
Hocam asıl girmek istediğim olaya ben de girmedim konudaki arkadaşlar da anlamadı %10 ile girip aslında büyük ortak veya yarı yarıya kısmına yürüyerek devam etmekti asıl amacım, yoksa 20 bin lirayla ne işim var. Herkes nedende bir kahvehane ve kafe olarak gördü olayı. Halbuki franchise bir firma, dediğiniz gibi her şey resmi, kafanıza göre dekorasyon/yenileme bile yapamıyorsunuz ana şirketten izinsiz.

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ortak/cılık biraz vıcık iştir. ben olsam yapmam. bir yere gideceksin niye gidiyorsun kendi gider seni göndermez sen gidersin onu göndermezsin. 123 derken arada tartışma başlar. hisse adedi büyük olan her zaman kafa tutar. sürekli sorun yaşarsın.
Ortaklığın ne b*ktan bir şey olduğunu bir ben bilirim. Arkadaşın attığı maili şöyle paylaşayım hatta detayları istediğimde;

songuku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim aklıma şu geldi madem büyük ortak tüm işlerle ilgileniyor ortadaki yüzde 10 neden o alıp payını büyütmüyor.
Yukarıdaki mailde yazdı hocam arkadaş.