Selam Dostlar,

Biraz bilgi paylaşımı yapalım. Herkes bir şey söylese bir dünya bilgimiz olur.

Başka bir mecradan trafik sağlamadığımızda X hesabı kasmak çok zor artık. Instagram Reels gibi keşfete düşemiyorsun. Hashtag'lerde zaten sürekli spam yapılıyor. Yeni postlar gözükmüyor bile.

Takip ve beğeni limitleri eskisi gibi değil. Hafiften hızlı takip yaptığında hesabın kısıtlanıyor. Yeni güncellemeyle birlikte postlardaki beğeniler gözükmediği için #gtvar muhabbeti de bitti sayılır. Baya hard mode'dayız kısaca. Yaşadığımız dönemin genel özelliği : )

Fake kadın hesap kasıp daha sonra projeye dönüştürme fikri bana çok sıcak gelmiyor. Etkili ama profesyonel bir hareket değil bence. O yüzden bunu geçiyorum.

Hangi adımlarla ilerleyebiliriz?

🔸Birinci adım; hesap tercihi. Eski tarihli hesaplar; gizemli, saygı duyulası ve merak uyandırıcı geliyor insanlara. O yüzden Temmuz 2024 yerine Haziran 2010 bir hesabı tercih edebiliriz. Bu konuyu hallettik.

🔸Profilimize giren birinin ilk intibası çok önemli. Direkt hesabın neyle ilgili olduğunu belli eden net ifadeler kullanılmalı, anlamsız emoji ve özlü söz kalabalığından kaçınılmalı. Sosyal medya dikkat eşiğimizi 2-3 saniyeye kadar düşürdü. Takipçiyi avladın avladın yoksa çıkar gider. Profilimizi uygun bir hale getiriyoruz. Bir avatara 2 saatimi verdim geçen gün. Siz de neyin en iyisi olduğunu tespit etmelisiniz.

🔸Hesabı biraz çerezlemek (kullanmak) lazım. Bunu rodaj yapmak gibi düşünebilirsiniz. Yeni motorla bir anda 200 basarsan parçaları eline alırsın. Yavaş yavaş olacak her şey.

3-5 sevdiğimiz türde hesap takip ederek; postlarına like, ara sıra yorum yapıyoruz. Bu şekilde bir nevi hesabımızın buzları çözülecek ve ufaktan görüntülenme etkileşimi almaya başlayacak.

🔸En zor eşik: ilk 100 ve ilk 500 takipçi. İnsanların dikkatini çekmeyi başarıyorsunuz ama çok sallamadan profilinizden çıkıp gidiyorlar. Bu eşikte yılmadan devam eden kervanını yürütür. İleride hiçbir şey yapmadan bile takipçi akışı olacak zaten. Yeter ki azimle içerik üretmeye devam edelim.

Bu eşik biraz amelelik istiyor. Ben buna amelelik yerine "Zero to Hero" gözüyle bakıyorum. Siz de olumlu düşünün : )

Search kısmında #takip, #takibetakip, #takipet, #gtvar şeklinde aramalar yaparak son paylaşılmış postlara bakıp insanlara takip isteği gönderiyoruz. Ucube hesaplar yerine o anda varsa mavi tikli hesaplara istek atmanız daha güzel olur. Belki bu konuda bir algoritma avantajı bile olabilir. Sonuçta onaylı hesaplarla takipleşmiş oluyorsun.

Daha sonra manuel temizleme yaparken zorlanmamak ve vakit kaybetmemek için; takip isteği yollamadan önce profilin takip-takipçi kısmı eşit mi diye bakın. 1200 takipçisi olup, 75 kişiyi takip eden birisi size dönüş yapmaz.

Bir tüyo da; konsepte göre değişir ama daha çok erkeklerle takipleşmeniz. Kadınlar postlarınıza etkileşim vermezler, çekingen yaklaşırlar. Erkekler Tazmanya canavarı gibi. 😀 Seni geri takip eder, re-post & beğeni atarlar; cenazene gelirler. Sizi ünlü edecek tayfa erkeklerdir.

Günlük trend hashtag'lerle ilgili içerik paylaşmak önemli. Tabi fakir insan davranışlarında bulunmuyoruz. #Pide gündemi hakkında konuşurken trendlerde var, iki kişi de oradan görsün diye #Rocket hashtagi kullanırsanız bu mentalle o hesap 2000 Takipçi / 2000 Takip Edilen eşiğini geçemez. Biz büyük vurgunun peşindeyiz: 500k, 1m. Kurumsal hareket etmeliyiz.

Birbiriyle alakalı ise maksimum üç hashtag kullanın. # sembolü eklemeden post içerisinde de hashtag kullanacağız. #DonaldTrump yerine Donald Trump yazarsınız. Hashtag seçimi #usa olur mesela.

🔸Düzenli içerik paylaşmaya devam ederken gt ile 500 takipçiye kadar kasıyoruz. Bu noktada hesabımıza mavi tiki yapıştırıyoruz. Direkt yıllık alarak tasarruf etmeniz tavsiye olunur.

Artık mavi tikimiz var ve etkileşim almak bizim için daha kolay. Ünlü haber ve mizah sayfalarının anlık gönderilerine konuyla alakalı efektif yorumlar, özellikle capsler bırakıyoruz. Zamanla bu sayfaların tüm takipçileri isminizi bilmeye başlayacak ve içerik ürettiğiniz alana göre dikkatlerini çekeceksiniz. İnsanlar sizi takip etmeye başlayacaklar.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta görüntülenme almak için saçmasapan yorumlar yapmamanız. Yoksa negatif bir intiba bırakırsınız. İnsanlar size "Yine mi sen? Bıkmadın mı boş yapmaktan?" modunda bakarlar. Olay sizde bitiyor. Yaratıcı ve avcı olun.

🔸Bu şekilde 1000 & 1000+ Takipçi / 1000 Takip Edilen noktasına geliyoruz. Sizi takip etmeyenleri çıkarırken üst üste işlem yapmayın. Takipten çıkarma işlemleri yaptıktan sonra hesabı 24 saat dinlendirin. Yeni birilerini takip ederseniz hesap algoritmaya takılır ve kısıtlanır.

Günde 100/150 hesabı; molalar verip, hesabı zorlamadan çıkarabilirsiniz. Her gün değil. 24 saat muhabbetini de unutmayın.

Biraz daha zorlama şansımız var ama en güvenli oranlarla gitmek iyidir. Hesabımızın hiçbir uyarı, kısıtlama, 3 gün engeli almasını istemiyoruz.

Ufak bir tüyo olarak; 900 kişiyi takip edip, 100 takipçisi olan insanları geri takip etmeyin. Onlar temizlemeye uğraşmıyor veya sizi çok sonra fark ediyorlar. Bu şekilde takip / takip edilen oranınızı açabilirsiniz. 5000 - 5000 olanlar program kullanırlar. Onları çıkarmayın, direkt unfollow atarlar.

🔸İçerik üretiyoruz. Mavi tikimizle ünlü sayfaların gönderilerine yorumlar, espriler yapıyoruz. Trend konulara hitap edip, hashtagler kullanıyoruz. Hesabı yormadan, çöp hesapları temizliyoruz. Bu şekilde 2500 Takipçi / 1000 Takip Edilen oranına gelebiliriz.

Bu noktada birliklerine gidilmeye başlanabilir.

Sırıtmayacak şekilde sen başkasını re-post yaparsın; o seni yapar mesela. Sizden iyi durumda olan sayfa sahipleriyle diyalogta olun, onlara reddedemeyeceği teklifler yapın. Ufak tartışma kurguları bile oluşturulabilir. Size kalmış.

🔸Dostlar böyle böyle; 5000 Takipçi / 2500 Takip Edilen noktasına kadar geliyoruz. Artık irtifa kazanma vakti.

Adımları uygulamaya ve içerik üretmeye devam ederken ufak ufak bizi fark etmeyecek hesapları çıkarmaya başlıyoruz. Her şeyi doğru yaptıysanız standart olarak takipçi artışı olacağı için takipçi / takip edilen oranı açılacaktır:

5000 / 2500 >>> 6700 / 1500 gibi.

🔸Takip edilenleri tamamen sıfırlama eşiği. Dostlar burası çokomelli. Eğer takipçi ve etkileşim düşüşünden korkup sıfırlama yapmazsanız; bu iş böyle devam eder ve ileride 150.000 Takipçi / 140.000 Takip Edilen bir Influencer olursunuz. Piyasada çok fazla var.

Borsa gibi niche'ler için 10000 gibi bir rakam iyidir. 3000 takipçiniz eksilse, hala ciddiye alınan ve dikkat çeken biri olursunuz. Kalite sunuyorsanız insanlar sizi takip ederler, ilk etaptaki gibi profilden çıkmazlar.

Mizah gibi niche'ler için 50.000'e kadar sıfırlama yapmadan tolere edilebilir. İsterseniz hiç yapmazsınız. Size kalmış. Ben 1 milyon takipçi, 26 takip edilen bir hesap kurgusundan bahsettiğim için ona yönelik tavsiye veriyorum.

🔸İlerlemeye devam ediyoruz. Mavi tikli, piyasada ufaktan bilinen, 10.000 takipçili / 40 Takip Edilen bir hesabımız var. Bu noktada büyük sayfalardan ücretli re-post ve tanıtım almaya başlıyoruz.

🔸Bu noktaya kadar gerekli olan tüm platformlarda kullanıcı adlarınızı / domaininizi / mailinizi vs. alın. Sözlüklerde ve forumlarda başlıklarınızı açın. Ücretli hizmetler alınabilir.

Ben en zordan aldım olayı. Trafiksiz. Siz eğer aynı anda YouTube'da, Instagram'da, TikTok'ta içerik üretiyorsanız süreç çok daha kısa sürer. Buralarda ünlü olmak daha kolay.

🔸Fark ettiyseniz "Ücretli reklam ve iş birliği için dm" konularına girmedik. Para kazanmak ikinci planda şu an. Biz büyümek ve tanınmak istiyoruz. Para kendi kendine gelmeli, biz onun ayağına gitmemeliyiz. İleride millet özelden, mailden yazacak zaten. business@sayfa&ismi.com tarzında bir mailimiz olmalı bu arada.

🔸Dostlar bu eşikten sonra olay sizde bitiyor. Artık rutin takipçi akışından çıkarsınız. Bir kalemde 100 takipçi de gelir, 3000 de, 27000'de.

Çarpan gitgide katlanır.

Mavi tikli, minimum 30000 takipçili, yukarıdaki adımları uygulayan biri; hedef kitleye yönelik reklam çıkmaya ve iş birliklerini büyütmeye başlayabilir.

"Konuk olarak programlara gidebilirsiniz, influencer kişilerle buluşmalar, anlaşmalar...." Bu tarz bir eşikteyiz artık.

30000 > 300000 > 1.000.000 hayal değil.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Düşüncelerinizi ve ufuk açacak bilgi paylaşımlarınızı merak ediyorum.

Bir şukunuzu, bir yorumunuzu alırım. ❤

İyi forumlar.