D0landırılmanın ne olduğuna göre de değişiklik gösteren bir konu.
Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama forumdaki ticari konuların çoğunluğu amatör.
Eline ortalama bir değer geçen veya yaptığı şeyin değerli olduğunu düşünmeye başlayan birisi hemen ticari konu açıyor.
Mesela aklımda kalan 2 ticaretimden bahsedeyim:
- Niche bir site için anahtar kelime "analiz" hizmeti aldım, adam ahrefs'den arama yerine kelimeyi yazmış çıkan yerin tam sayfa ekran görüntüsünü tam ekran olarak almış bana attı. Ödediğim fiyat ahrefs hesap satanlardan daha pahalıydı. Yani direk ahrefsh hesap alıp kendim aratabilecekken 1 tane arama için 2-3 ahrefs parası verdim.
- Bir konuda eğitim aldım, normalde öyle çok eğitim almam ama bu merak duyduğum bir alandı. Ha şunu söyleyeyim arkadaşın verdiği bilgi öyle çok da boş değildi para helal olsun ama .txt dosyasına 5-6 satır yazı yazmış onu da dosyatc'Ye yüklemiş bi açtım text dosyası büyük küçük harf imla kurallarına bile dikkat edilmeden sanki kendine not tutmuş gibi onu atmış.

Ben bu tarz olaylarda d0landırılmış hissediyorum açıkcası, ama aslında hizmeti de almış oluyorum.
Böyle de bir sorun var yani forumda, çoğu zaman ne elde edeceğinizi bilmiyorsunuz, bismillah deyip alıyorsunuz ne çıkarsa.