İşin hakkını, hakedene, hakettiği maliyetle veren adam d0landırılmaz.

Kısmına katılmıyorum, bunu örneklerle açıklayacağım. Serbest piyasa ekonomisi varken bence böyle birşeyden söz edilemez.

- SEO Optimizasyon işlemi yapan arkadaşlar var forumda profesyonel birşey istemediğim için 650 TL'ye yaptırdım ve memnun kaldım. Aynı işlem için 10.000 TL'ye varan fiyatlara hizmet verenlerde var forumda, bir diğer yaptırdığım işlem için 1.400 TL ödedim ve memnun kalmadım.

- Forumdaki en popüler backlink sağlayıcısından backlink hizmeti aldım, bana sunduğu paketlerin toplamı 6.000 TL'ye yakındı. Neredeyse 1-2 ayda bir sürekli backlinkler silindi, telafi talep etmekten yoruldum artık. Neredeyse aynı kalitede backlink hizmetini 500 TL'ye yapan bir arkadaş vardı, ondan hizmet aldım. Backlinkler silinmedi 1 yıla yakın olmuştur.

- Site hız optimizasyonu için 400 TL ödeme yaptım, ultra kaliteli bir hizmet aldım gerçekten çok memnun kaldım. Bir başkası 1.200 TL'ye hizmet veriyordu.

Şimdi işini hakkını, hakedene, hakettiği maliyetle hizmet almadan nasıl belirleyip ödeme yapacağız?