Öğrenci arkadaş hiç duyarlı değil. Kendisine giren çıkan bir durum olmadığı için çok ilgisiz davranmış, evet kendisi kötü niyetli olmayabilir ama yine de böyle bir durum karşısında duyarlı bir şekilde size yardımcı olmaya çalışması gerekir.
Size tavsiyem her iki kişiyi de olaya dahil ederek çözüm arayın.
Hocam eğer yarın da arkadaş bahanelerle geçiştirirse öyle yapacağım. Karakola gidip durumu anlatıp her ikisinden de şikayetçi olacağım. En mantıklı seçenek bu.
Geçmiş olsun hocam. Büyük bir boşluğunuza gelmiş gibi yorumladım.
Öğrenciymiş oymuş buymuş hiç düşünmeyin. Aksine yaşı küçük, işin içinde olmasa korkar her türlü yardımcı olurdu, eğer olmuyorsa işin içindedir diye de düşünebilirsiniz sonuç olarak.
Fatura zaten sizin üzerinize, alan arkadaşta satışa dair bir imza evrak vs olduğunu düşünmüyorum. Yapabiliyorsanız ICloud üzerinden çalınan Iphone olarak işaretleyin o da kullanamasın cihazı bakalım o zaman geliyor mu yola yoksa foyası mı ortaya çıkıyor.
Bu tarz bir durumda çocuktan ödemeyi -ne kadarsa artık- sizin alıp aradaki farkı telefonda konuştuğunuz kişiye göndermeyi teklif edip aksini yapmayacağınızı söylemeniz çok daha sağlıklı olurdu. Ama sağlık olsun. Dediğim gibi en sağlıklısı şuan için ICloud üzerinden veya Apple Desteği arayarak telefonu çalıntı statüsüne düşürüp bu iki kişi hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi olmanız.
Tekrardan geçmiş olsun
iCloud'u sıfırlayarak teslim ettim arkadaşa zaten telefonu. Her şeyi denesin dedim, ticaret yapıyoruz aklında soru işareti kalmasın, sonra abi burası böyleymiş demesin dedim. Hatta arkadaşa kılıfım vardı, çıkarken dur kılıfı da vereyim sana en azından yenisini alana kadar kullanırsın vs dedim. Ben yani iyi niyetimle yaklaştım ama nafile. Sanırım bu tarz konularda biraz daha katı olmak gerekiyor bunu anladım.
Apple Destek bölümünü arasam yardımcı olurlar mı bu konuda? Böyle bir şey varsa hemen destek ile ileitşime geçebilirim. Çok teşekkür ederim.
Geçmiş Olsun, Telefon 17000 Avukat Ücreti 20.000
Halihazırda 2 tane avukatım var hocam. Birisi bireysel, birisi de şirket avukatımız.
Zaten beraber çalışıyoruz ikisi ile de.
Çalışmasak dahi inanın ücret önemli değil. Önemli olan bu arakdaşları bulup cezasını çektirmek. O şeklide düşünmekteyim artık.