İkisi de güzel fakat piyasada tutulmayan arabalar, öyleki talismanın yeni üretimi bile 2022'de durdu. Arabayı satabilmekte sizin için önemliyse bu ikisini de tercih etmemenizi öneririm. Bu klasmanda araba alıcam diyorsanız biraz daha düşük model olur ve km si yüksek olabilir fakat kalite, sorunsuzluk ve çok hızlı satış için ben passat'ı veya superb yi öneririm.
Ama ille de bunlar demiyorsanız benim tavsiyem 2020 üstü düşük km li megane almanız olacaktır, hem performans, hem satış hem de kalite olarak sizi üzmez. Ben daha çok performans istiyorum derseniz 1.3 tce megane efsane bir şey mutlaka deneyin şehirler arası çok yakmaz ama şehir içi 7-9lt bandında gezersiniz. Yakıt çok önemli derseniz 1.5 dizeli öneririm, performans olarak 1.3 tce kadar iyi olmaz ama sizi de üzmez.
İyi forumlar
Hocam onu bende düşündüm 1.3 motor adı üzerinde tec*** motor ama ben yıllarca binmeyi planlıyorum satılmazsa da satılmasın hani öyle al sat yapmak içinde değil ww grubu daha doğrusu Alman araçlarda sürekli dsg şanzıman arızaları yağ yakma enjektör gibi kronik sorunları ağır daha öncesinden reno symbol 2007 1.5 dci kullandım hani motor üzmez yarı yolda bırakmıyor yakıtı sadece kokluyor şehir içi ve şehir dışı heleki otobanda 2 lt bile gördüm düz yolda aracın 300 bin km si bende geçti ve sadece aşırı yormama rağmen aşırı derece de ve uzun süre turboyu yorsam bile 2 3 saat kenarda soluk aldır devam et dedi motor arızası verdi sadece 1 kere oda araç daha önce hiç motor bakımına vs değişeni yoktu 550 bin km de komple motoru 1 e bir değiştik geçen yılın ücreti ile yaklaşık 100 bin TL ya maal oldu megane de güzel duruyor ama ne bileyim onları da sevemedim dışarıdan bakınca çocuk arabası gibi bir izlenim bıraktı bende talisman ve ınsignia gerçekten güzel arabalar TR de zaten güzel arabalar tutulmuyor benim için önemli olan sürdürülebilir olması çünkü satın alırken de 2 3 yıl buna harcıyacam yaşım genç daha 21 yaşımdayım sonraki 2 yılımı da ev ve düğün için harcarım ondan sonra pek maddi olarak zorlayacak pek bir şey olmaz beni gerçekten öneriniz içinde teşekkürler🙏